Brittimediat, kuten The Telegraph, kertovat tutkimuksesta, jossa kävi ilmi, että säännölliset orgasmit miehellä vähentävät eturauhassyövän riskiä.

Jos mies ejakuloi säännöllisesti 21 kertaa kuukaudessa, hänellä on 22 prosenttia pienempi riski sairastua. Päivittäinen ejakulointi on luonnollisesti vielä parempi asia.

Säännöllisistä orgasmeista on myös muuta hyötyä, sillä niiden kerrotaan muun muassa parantavan unenlaatua ja suojaavan sydäntaudeilta sen lisäksi, että ne voivat lisätä immuniteettia.

Tohtori Jennifer Rider Harvard Medical Schoolista toteaa, että vaikka tutkimustulokset ovat rohkaisevia, ne ovat vasta suuntaa-antavia ja lisätutkimusta tarvitaan. Sillä ei kuitenkaan ole merkitystä, saavuttaako orgasmin masturboidessa vai yhdynnässä.

Eturauhassyöpä on miesten yleisin syöpämuoto. Uusia tapauksia oli Suomessa vuonna 2013 yhteensä 5 124 ja sairastuneiden keski-ikä on noin 70 vuotta. Eturauhassyöpään kuolee noin 840 miestä vuodessa. 1.1.2014 Suomessa oli 45 849 eturauhassyöpää sairastavaa miestä.