Ritva-niminen netinkäyttäjä on kirjoittanut sivustollemme mielipidekirjoituksen, jossa hän hämmästelee nykymenoa näkemänsä pohjalta. Julkaisemme Ritvan kirjoituksen kokonaisuudessaan alla:

* * *

Olin muutama päivä sitten uimassa meidän upeassa uimahallissamme Porissa. Se on hieno ja komea kuin kylpylä. Löytyy poreallasta, liukumäkeä, lämminallasta, vaikka mitä.

Olin vesijuoksemassa, kun huomioni kiinnittyi pariin pikkutyttöön, arviolta 13-14-vuotiaisiin.

Katsoin hyvin pitkään näkyä, jota en ensin uskonut todeksi. Mutta niin vain oli, että näillä pikkutytöillä – katson että minulla on oikeus kutsua heitä pikkutytöiksi koska olen pian kuusikymmentävuotias itse – oli bikiniuikkarit. Ei siinä tietenkään mitään, mutta minkä malliset! Ne olivat niin niukat, että eivät peittäneet juuri mitään.

Takaa päin katsottuina tyttöjen peput olivat ihan paljaat, sillä kangasta ei ollut nimeksikään. Olivatko nämä sitten sellaiset stringiuikkarit vai mitkä, en osaa sanoa, mutta jos tällainen pyllyn paljaaksi jättävä muoti on totta, niin en ainakaan haluaisi nähdä tällaisia vetimiä näin nuorten yllä. Tänä päivänä on liikenteessä kaikenlaisia häiriintyneitä ihmisiä, ja tällainen voi ruokkia heidän ajatuksiaan.

Tiesithän että Telia antaa nyt erikoisedun, jos vaihdat liittymäsi Telialle. Saat 30 euron Lidl-lahjakortin, ja liittymä ei ole määräaikainen – tästä kauppaan.

Vanhemmilla on vastuu lastensa pukeutumisesta, mutta soisin kyllä myös, että uimahalleissa katsottaisiin vähän päälle. Uimahallit ovat liikuntakeskuksia, joissa on perheitä ja eri-ikäisiä ihmisiä – siellä kaikkien viihtyvyyttä tulee ajatella. Uimahallien pitäisi puuttua tällaiseen käytökseen ja ohjeistaa lapsia pukeutumisessa.

Rannoilla voi mennä syrjäisempäänkin kolkkaan ottamaan sitä ”rajattomampaa aurinkoa” jos haluaa, mutta uimahalleissa tällaista pukeutumista ei voi perustella edes auringonotolla.

Ritva

Tiesithän että Telia antaa nyt erikoisedun, jos vaihdat liittymäsi Telialle. Saat 30 euron Lidl-lahjakortin, ja liittymä ei ole määräaikainen – tästä kauppaan.