Nykypäivän kiireinen elämäntyyli nyhtää meitä kaikkialle ja verottaa aikaa asioista, joiden tulisi olla keitaita päivän keskellä.

Yksi tällainen asia on ruokailu.

Aiemmin puhuttiin ruokarauhasta. Kuka sellaista enää muistaakaan? Nyt ahmimme lounaamme milloin pikaisesti työpaikkaruokalassa käyden tai näppäimistön päällä murustellen.

Terapeutti Kim Pearson on sitä mieltä, että yksi hyvinvointimme kulmakivistä on ei ainoastaan se mitä syömme vaan miten syömme.

Hänen mielestään ei ole hyvä ruokailla työpöydän ääressä kiireisesti, vaan ottaa lounaalle kunnon aika.
On syytä rauhoittua ja nollata. Keskittyä syömiseen. On hyvä lähteä pois työpisteeltä ja syödä vaikkapa neuvotteluhuoneessa, ellei muuta paikkaa keksi.

-Keskity ateriaan. Pureskele rauhassa ruokasi, jotta ruoansulatus alkaa tehokkaasti. Tämä auttaa myös ravintoaineiden imetytymisessä. Se vähentää ruoansulatusvaivoja ja turvotusta tehokkaasti. Rento päivähetki tekee tyytyväisen mielen ja auttaa myös vatsaa toimimaan.

Ruoan jälkeen on hyvä muistaa asia, jota ennen kunnioitettiin: ruokalepo. Voit aivan hyvin käyttää lopun ruokatunnistasi vain olemiseen. Älä kiirehdi työpisteellesi vaan ota aikaa itsellesi. Tulet huomaamaan vatsasi kautta, että se kannattaa.