Kauneuskirurgisia toimenpiteitä tehdään yhä enenevästi, kertoo Cityklinikan tekemä koontitutkimus.

Sen mukaan esteettisiä pistoshoitoja tehtiin vuonna 2017 noin 3000  prosenttia enemmän kuin viisi vuotta sitten. Huulten täyttöhoitoja suoritettiin kaksi ja puoli kertaa enemmän kuin edellisvuonna.

Suomalaismiehet käyvät vielä varsin arasti esteettisissä pistoshoidoissa. Vain joka viidestoista pistoshoitoasiakas on mies. Pistoshoidoissa käyvien miesten määrä kasvaa Cityklinikan arvion mukaan noin 10 prosentin vuosivauhtia.

Rasvaimujen määrä on viiden viimeisen vuoden aikana noussut 37 prosenttia. Vuonna 2017 suurin osa rasvaimuista tehtiin vesisuihkuavusteisesti.

Toiseksi suosituin kirurginen toimenpide vuonna 2017 oli yläluomileikkaus. Yläluomileikkauksia vuonna 2017 tehtiin yli neljä kertaa enemmän kuin viisi vuotta sitten. Tyypillinen silmäluomileikkausasiakas on keski-ikäinen nainen, joka on harkinnut leikkausta useita vuosia. Miehiä on noin neljännes leikkauspotilaista.

Kolmanneksi suosituin kirurginen toimenpide vuonna 2017 oli rintojen suurennusleikkaus. Rintaimplantointeja tehdään 200 prosenttia enemmän kuin viisi vuotta sitten.

ILMOITUS
Uutta! Mielipiteesi on tärkeä. Ryhdy vastaamaan yritysgallupeihin, kerro mielipiteesi ja tienaa palkintoja!