Lihaskuntoharjoittelun merkitystä ei voi liiaksi korostaa. Uutuuskirja esittelee 300 lihaskuntoliikettä, joiden suoritustekniikka käydään seikkaperäisesti läpi.

Kirjan nimi on Sportyplanner – 300 lihaskuntoliikettä, ja sen on kustantanut Fitra.

Hyvä lihaskunto on terveyden ja toimintakyvyn yksi keskeisimpiä mittareita. Oikein toteutettuna lihaskuntoharjoittelu ei kehitä vain voimaa ja lihasmassaa. Kun harjoittelussa käytetään niveliä koko niiden liikelaajuudella, ylläpidetään ja vahvistetaan myös liikkuvuutta.

-Järkevästi laadittu harjoitusohjelma kuormittaa monipuolisesti kehon lihaksia, mikä takaa hyvän lihastasapainon ja tukee arkielämän toimissa. Tärkein muistisääntö harjoittelulle on hallinta. Liikkeet pitää tehdä oikein, jotta kuormitus kohdistuu lihaksille, eikä kuormiteta turhaan kehon nivelrakenteita, kirjan tekijä Jarmo Pakkala toteaa.

Opus tuo esiin liikkeisiin liittyviä tyypillisiä ongelmakohtia ja antaa ohjeet niiden korjaamiseen. Liikekuvasto on jaoteltu lihasryhmittäin helpoista haastavampiin eri välineiden mukaan. Jokainen lihasryhmä on selitetty ja kuvitettu anatomiakuvien avulla.

-Lihaskuntoharjoittelu on palkitsevaa, sillä tuloksia tulee yllättävän pienelläkin harjoittelulla. Jokainen voi löytää mielekkään tavan lihasten vahvistamiseen ja kehonhallinnan kehittämiseen, Pakkala sanoo.

Kirjan todetaan soveltuvan kaikille kuntosaliharjoittelusta kiinnostuneille.

Jarmo Pakkala on liikuntatieteiden maisteri, jolla on intohimoinen 24 vuoden suhde kuntosaliharjoitteluun.