Juuri Mehiläiselle myyty Docrates Syöpäsairaala tiedottaa aloittavansa uudenlaisen kokeellisen alfasäteilyhoidon ensimmäisenä Pohjoismaissa.

Alfasäteilyhoitoa voidaan antaa itsenäisenä hoitomuotona tai yhdistää se beetasäteilyyn perustuvaan lääkehoitoon tehostamaan syöpähoitoja.

Alfasäteilyhoito on kokeellista potilaalle annettavaa radiolääkehoitoa, joka soveltuu miesten yleisimpään syöpäsairauteen, eturauhassyöpään silloin, kun kastraatioresistentti eturauhassyöpä on levinnyt, eivätkä standardihoitomuodot tehoa.

Korkeaenerginen alfasäteily on tehokkaampi tuhoamaan syöpäkudosta, ja hoito kohdistuu myös mikrometastaaseihin betasäteilyä paremmin, Docrates kertoo uutistiedotteessaan.

Tuoreimpien tutkimusten mukaan alfasäteilyhoidoilla voidaan saada hyviä hoitovasteita potilailla, joilla on laajalle levinnyt tauti tai vaste betasäteilyyn pohjautuvalle isotooppihoidolle on ollut riittämätön. Alfa- ja betasäteilyyn perustuvien isotooppihoitojen yhdistelmällä on osoitettu myös alustavia lupaavia tuloksia