Tämä ei ole vitsi vaan tulevaisuutta: Selfiestä voidaan pian tutkia rasvaprosentti tai terveydentila!

0

Vain vilkaisu puhelimen kameraan ja tiedät vaikkapa rasvaprosenttisi. Sitä on terveydenhoidon tulevaisuus.

LähiTapiola tutkii yhteistyökumppaniensa kanssa paraikaa tekoälyä hyödyntävää kuva-analyysiratkaisua. Sovelluksen avulla kuka tahansa voisi tehdä ensiarvion terveydentilastaan.

Mobiilisovellus antaa arvion henkilön painoindeksistä, rasvaprosentista ja keskimääräisestä verenpainetasosta pelkän kasvokuvan avulla. Miten tämä on mahdollista?

Siten, että sovellus kohdistaa useita kymmeniä mittauspisteitä kasvoihin, joiden pohjalta tulokset lasketaan. Analyysia varten vaaditaan kuvan lisäksi tiedot henkilön iästä ja sukupuolesta.

Tulevaisuudessa virtuaalisella terveystarkastuksella pystyttäneen antamaan ennuste henkilön eliniästä ja muun muassa arvioimaan ihon luomia.

Uuden kuva-analyysiratkaisun mahdollisuuksia tutkitaan parhaillaan. Jos testausvaihe tuottaa turvalliset ja luotettavat tulokset, sovellus voitaneen ottaa käyttöön jo syksyllä.

Kuva-analyysi ei ole lääketieteellisesti diagnostinen, vaan sen antamat tulokset ovat suuntaa antavia ja niiden tarkoitus on herättää kohdehenkilön kiinnostus omaan terveyteensä. Terveystietojen havainnoinnista halutaan tehdä mahdollisimman helppoa ja tulokset kerrotaan selkeästi visualisoiden.

Uusi kuva-analyysipalvelu syntyy viiden eri toimijan yhteistyönä, mukana ovat LähiTapiola, Valossa Oy, Herman IT, Kustannus Oy Duodecim sekä Macquarien yliopisto Australiasta.

 

Jaa

Kommentoi