Tv-kuuluttajana tunnettu Maria Jungner kirjoittaa sosiaalisessa mediassa vuodesta, joka on ikävillä asioilla siloiteltu.

-Jotenkin tuntuu, että kohta ei uskalla ottaa askeltakaan eteenpäin. Koko ajan tapahtuu jotain surullista, pelottavaa tai lopullista. Isän lähtö, perheenjäsenten sairaudet. Ukrainan sota, hän luettelee.

-Viimeisimpänä oman lapsen raju korona, joka vei sairaalahoitoon.

Maria kertoo tunteneensa muutaman päivän ajan hirveää pelkoa ja hätää.

-Onneksi meillä Suomessa on rankasta tilanteesta huolimatta edelleen maailman paras terveydenhuolto. En tiedä millä voimalla hoitohenkilökunta näissä olosuhteissa jaksaa ja tuntuu venyvän loputtomiin – mutta olen niin kiitollinen tyttäreni hoidosta.

Maria kirjoittaa, että jos hän saisi itse päättää, hänen veroistaan saisi ilomielin korvamerkitä tietyn prosentin suoraan terveydenhoitohenkilöstön ja erityisesti hoitajien palkkojen korotuksiin.

Vain parikymppisen tyttären joutuminen koronan vuoksi sairaalaan on Marian mukaan kova opetus siitä, ettei korona ole voitettu tauti.

-Se jyllää edelleen. Ja itse ainakin teen kaiken minkä voin, että emme kuormittaisi yhteiskuntaa näillä kovilla tautimuodoilla yhtään enempää, nainen päättää.