MTV:n Ensitreffit alttarilla -ohjelmasta tuttu Tuula kertoo Instagram-tilillään kärsineensä vakavasta syömishäiriöstä. Hän oli sairastunut 13-vuotiaana ja painanut tuolloin vain 40 kiloa. Hän oli laihduttanut 15 kiloa.

– Rakastin nälkää. Purukumin palasessa on 3 kilokaloria ja jos juo 3 litraa vettä ennen painokontrollia, ei jää kiinni, Tuula havainnollisti surullisessa päivityksessään.

– Kerran jo alkaneet kuukautiseni loppuivat ja sydän oli kovilla. ”Kuolet, jos jatkat näin”, sanoi lääkäri. Silti olin ylpeä itsestäni ja olin haljeta onnesta, Tuula muistelee.

Lopulta anoreksia muuttui ahmimiseksi. Hän kertoo ruoasta tulleen tavan paeta ahdistusta, pelkoa ja surua, riittämättömyyttä ja tyhjyyttä.

– Siitä tuli paras ystävä yksinäisiin iltoihin ja päihde, jolle en ole löytänyt veroista. Siitä tuli koko elämä.

Tuula kertoo havainnollistavasti kuinka syömishäiriöihmisen elämä pyörii vain ruoan ympärillä.

– Olen valmistunut peruskoulusta, lukiosta ja ammattikorkeakoulusta. Asunut 12:ssa eri osoitteessa. Rakastanut sydän pakahtuen kolmea eri miestä. Eronnut kolmesti. Menettänyt kolme isovanhempaa ja saanut uusia ystäviä. Muun muassa. Ja silti kaikkein tärkeintä niissä 5475:ssä päivässä on ollut se mitä söin. Hautajaispäivää, jona pystyin vastustamaan kakkua, pidän luultavasti onnistuneempana kuin niitä lukemattomia iloisia juhlapäiviä, joina olen ahminut.

Tuula taisteli syömisongelmineen viisitoista vuotta, kunnes on viimein saanut elämänsä takaisin. Tämä on onnistunut terapian avulla.

Se kesti kolme vuotta.

– Voin vihdoin vakaasti sanoa pystyväni suhtautumaan syömiseen, normaalisti en varmaan enää ikinä, mutta neutraalimmin.