Urheiluselostaja Tapio Suomisesta on julkaistu hiljattain Otavan kustantamana elämäkertakirja Urheiluhullu. Se on kertomus maan yhden tunnetuimmista tv-kasvoista joutumisesta stadioneilta suljetulle osastolle.

Suominen on sairastanut pitkään bipolaarista sairautta eli kaksisuuntaista mielialahäiriötä. Sen seurauksena hän joutui myös pois rakastamastaan työstä.

55-vuotias tv-tuttu kertoo nyt tarinaansa painetussa Hymy-lehdessä. Hän toteaa, että vuonna 2013 hänellä todettiin ensimmäisen kerran pitkän avioliittonsa päättymisen jälkeen vakava masennus. Diagnoosi täsmentyi kaksisuuntaiseksi myöhemmin.

Mielialavaihtelut veivät useita parisuhteita.

-Ymmärrän hyvin miksi kumppanit ovat lähteneet kävelemään, hän sanoo lehdessä.

Ex-vaimo Birgit on Tapion sankari:

– Ilman häntä en olisi selvinnyt. Hän kuljetti minut kädestä pitäen läpi hankalien vuosien. Hän kuulee jo puheestani jos jotain on vialla.

Synkkinä aikoina tuli itsetuhoisiakin ajatuksia. Mies on istui kotitalonsa parvekkeella aikeenaan hypätä, ja kun potkut Ylestä tuli viime vuoden keväänä, Suominen oli hypätä junan alle. Hän käveli jo valmiiksi Parolan juna-asemalle.

-Sairaus ei katoa, mutta sen kanssa pystyy tulemaan toimeen, Tapio toteaa nyt lehdessä. -Mieli aaltoilee, mutta ei mene enää vuoristorataa.