Tv:stä tuttu suosikkijuontaja Maria Veitola kertoi julkisuudessa alkuvuodesta ”tiltanneensa oikein kunnolla”. Nainen itse käyttää tätä raflaavaa ilmaisua.

Nyt hän on kertonut tulevaisuudensuunnitelmistaan. Niitä ei erityisemmin ole, paitsi se, että hän ei ole palaamassa takaisin oravanpyörään.

-En kiirehdi takaisin oravanpyörään. Otan nyt aikani, tutkin itseäni ja pohdiskelen. Tarkistan omia toimintatapojani ja prioriteettejäni ja sitten luon nahkani uudelleen, hän kertoo somessa.

Veitola kirjoittaa somessa osanneensa hakea apua – ja sitä hän on myös saanut.

-Minulla on rakkaita, luotettavia ihmisiä ympärilläni. Lisäksi näen ja koen jo syvästi tämän prosessin tärkeyden ja merkityksellisyyden koko loppuelämäni kannalta.


Tosi rikki

Veitola puhuu ajastamme yleisemminkin. Se on hänen mielestään hyvin haastavaa. Moni on Marian mukaan ”tosi rikki”.

Hänellä itsellään tuli rajat vastaan, meni kaikki voimat. Sitten alkoi lepääminen ja toipuminen joka jatkuu edelleen.

-Vaikka tämä on ollut monesta syystä ihan hirveää, muistutan joka päivä itseäni siitä, että olen satumaisen onnekas koska olen elossa, en ole parantumattomasti kuolemansairas eikä kukaan läheisenikään juuri nyt tiettävästi ole.

Maria miettii, ettei se ole ihmekään jos psyyke ihmisillä pettää. Kaikkialla kun puhutaan koko ajan siitä, kuinka rankkaa ja ikävää kaikki on. Sää on huono, hallitus huonompi ja talous huonoin. Ilmastonmuutos etenee. Sodat ja kansanmurhat roihuavat. Sairauksia riittää.

-Tarvitaan siis vinkkejä ja toivoa. Itsekin harjoittelen vielä, Maria kirjoittaa Instassa.