Erittäin vaarallisia konvehteja jaettu lapsille?

6

Porilaisissa Facebook-ryhmissä on infottu tänään hämmentävästä tapauksesta. Lapsi oli tullut kotiin suklaakonvehdin kanssa, ja karamellissa oli ollut sisällä neuloja.

Varoituksen nettiin tehnyt vanhempi kertoo lapsen saaneen makeisen Porin Vanha-Koiviston alueella nuutinpäivän kiertelyn yhteydessä.

Länsi-Suomessa lapset kiertävät nuutinpäivänä ovelta ovelle laulamassa. Palkaksi he saavat karamelleja.

Tiedossa ei ole onko asiasta tehty rikosilmoitusta vielä. Neuloilla varustettuja makupaloja on joskus aiemmin tavattu lemmikkieläimille tarkoitettuna ja luontoon heitettynä.

Juttua on korjattu 14.1.2020: Paikallinen lehti Satakunnan Kansa kertoo, että tapaus on ollut vahinko, josta on syntynyt väärinymmärrys ja kohu sosiaaliseen mediaan. Karkeissa oli pikkunauloja, koska ne olivat olleet ”karkkikuusessa” kiinni. Nauloja oli vahingossa jäänyt vielä karkkien kääreisiin, mutta niitä ei ole piiloteltu karkkien sisään. Syntynyt liikehdintä osoittaa huonoimmillaan, mihin väärinymmärrys voi johtaa mutta parhaimmillaan sen, että sosiaalinen media on saavuttava tiedotusväylä. 

Luotettava suomalainen verkkoapteekki – ilmaiset toimitukset 19.1.2020 saakka:

Jaa

6 kommenttia

 1. Voisiko tämmöset valeuutiset kumota. Karkit olivat peräisin karkkikuusesta, jonka paperiin oli epähuomiossa jäänyt neulat kiinni. Ei siis karkeissa. Asianomaiset kertoivat tapahtuman heti tajuttuaan sen.

  • toimitus on

   Hei, juttu on tehty senhetkisen tiedon valossa, kuten muutkin mediat uutisoivat. Juttua on täsmennetty ja korjattu myöhemmin.

 2. Tosi luotettava verkkoapteekki, facebook huhuja uutisoi totena. Tuo juttuhan oli täysi väärinkäsitys, joka puskaradiossa levisi.

  • toimitus on

   Hei Osmo, juttu tehtiin senhetkisen tiedon valossa ja juttua on myöhemmin täsmennetty. Kiitos valveutuneisuudesta. Miten asia liittyy alla olevaan sivustomme mainostajaan eli verkkoapteekkiin?

 3. Ilonpilaaja on

  Juttu on jo selvinnyt. Karkit ovat olleet ”karkkikuusesta” ja neulat sen vuoksi konvehdeissa kiinni (ja selvästi näkyvissä).

  • toimitus on

   Kyllä, näin on. Juttu tehtiin senhetkisen tiedon valossa ja juttua on myöhemmin täsmennetty. Kiitos valveutuneisuudesta.

Kommentoi