Suomalaisten into matkustaa Aasian maihin on kasvussa. LähiTapiolan korvauspalveluissa on huomattu ikäväkin trendi matkavakuutusasioissa.

Matkailu on jatkuvasti kasvussa oleva trendi suomalaisten keskuudessa. Kuluvana viikonloppuna Helsingin Messukeskuksessa järjestettävät Matkakessut keräävät tuhansia innokkaita reissaajia yhteen. Suomalaisten ulkomaanmatkat suuntautuvat yhä useammin myös Euroopan ulkopuolelle ja esimerkiksi matkustaminen Aasiaan on kasvanut merkittävästi suomalaisten keskuudessa.

Matkavakuutus on olennainen osa matkan suunnittelua. 89 prosentilla suomalaisista on Finanssialan keskusliiton vuonna 2016 teettämän tutkimuksen mukaan henkilövahingot korvaava matkavakuutus aina matkustettaessa. Poikkeuksen muodostavat nuoret aikuiset, joista LähiTapiolan viime keväänä tilaaman tutkimuksen mukaan vain 60 prosentilla on ulkomaille lähtiessään matkavakuutus.

LähiTapiolan korvauspalveluista kerrotaan, että eniten matkavakuutuksesta korvataan flunssasta ja vatsataudeista aiheutuvia lääkärikuluja.

-Hyvin yleistä on myös pitkäaikaissairauksien paheneminen, erityisesti sydän- ja verisuonitaudit ikäihmisillä, jotka ovat pidempiä aikoja ulkomailla. Sairauksien lisäksi yleisimpiä korvattavia tapahtumia ovat tapaturmat, kuten liukastumiset, kaatumiset, ruhjevammat ja auringossa palaminen. Auringon säteilyn voimakkuus yllättää usein matkailijat, ja suomalaiset saavat pahoja palovammoja auringosta, LähiTapiolan korvauspalveluiden palvelupäällikkö Heidi-Maria Hänninen listaa.

Hännisen mukaan korvauspalveluissa on viime aikoina noussut esille myös huolestuttava trendi: suomalaiset eivät varaudu Aasian-matkoillaan tarpeeksi hyvin maan vilkkaaseen liikennekulttuuriin.

-Turistit saattavat ajaa täysin epäsoveltuvissa varusteissa, esimerkiksi rantasandaaleissa ja joskus myös ilman kypärää. Liikennekulttuuri Aasiassa on täysin erilainen kuin meillä ja se vaikuttaa siihen, että onnettomuuksia, ja nimenomaan skootterionnettomuuksia sattuu, Hänninen toteaa.