Lihavuuden hoitoon kehitelty lääke on tulossa myös Suomeen. Kliinisesti testattu valmiste on saanut tutkimuksessa erittäin hyviä vasteita. Sen katsottiin vähentävän tutkittavien ruokahalua merkittävästi.

Kyseessä on niin kutsuttu semaglutidi-niminen valmiste, jota on tutkittu nyt Leedsin yliopistossa Englannissa koehenkilöillä.

Lääkkeen ajatuksena on vähentää ruokahalua. Tutkimusprofessori John Blungell on todennut semaglutidin tehon poikkeuksellisen hyväksi.

Helsingin Sanomien haastattelema apulaisprofessori Kirsi Pietiläinen Helsingin yliopistosta on vahvistanut, että tutkimustulos on merkittävä.

Aine perustaa vaikutuksensa ruokahalua vähentävään suolistohormoniin.

Yhdysvaltain lääkevalvontaviranomainen (FDA) on jo antanut kerran viikossa pistoksena annettavalle semaglutidille myyntiluvan. Euroopan lääkeviraston (EMA) asiantuntijapaneeli on myös puoltanut lääkkeen käyttölupaa EU:n alueella diabeteslääkkeenä. Suomeen lääke tulisi laihdutuskäyttöön aikaisintaan muutaman vuoden kuluttua.

Näyttäisi siltä, että semaglutidi laskee verensokeria tehokkaammin ja pudottaa painoa enemmän kuin muut diabeteksen hoitoon käytetyt GLP-1-agonistit. Lääkettä olisi lähivuosina mahdollista saada myös tablettimuodossa.

ILMOITUS
Rasvan voi poistaa nyt myös jäädyttämällä, uusi menetelmä Cityklinikalta

jouninkauppa