Äiti, minulla on nälkä (Basam Books 2020) on tuore kirja, joka on kirjoitettu niiden lasten äänellä, jotka illalla koettavat saada unta kurnivasta vatsasta huolimatta, ja jotka kouluun mennessään saavat niskaansa kiusaajat. He yrittävät selvitä lapsuudestaan päivä kerrallaan. Kirjan on kirjoittanut Heidi Jaari.

Kirjan keskeinen tarkoitus on vähentää kiusaamista ja syrjäytymistä tekemällä asioita näkyviksi. Teos pyrkii tuomaan ilmi rehellisesti sen, miten asiat ovat hyvinvointivaltiossa nimeltä Suomi vuonna 2020.

Lapsiperheköyhyys koskettaa maassamme yli 132 000 lasta. He kärsivät muun muassa ruoan puutteesta ja nälästä, erityisesti loma-aikoina, jolloin heiltä saattaa puuttua kokonaan lämmin ateria.

Kirjassa keskustellaan myös siitä kuinka toimia osattomuuden säälittelyn, sivuuttamisen tai kieltämisen sijaan kunnioittavasti ja oikeasta empatiasta käsin avuntarvitsijoita kohtaan.

Kirjan kirjoittaja on Heidi Jaari, joka on Apuna Ry -yhdistyksen perustaja. Apuna Ry on voittoa tavoittelematon hyväntekeväisyysjärjestö, joka toimittaa avuntarvitsijoille muun muassa ruoka-, vaate-, kodintarvike- ja jouluapua.

Helsinkiläinen Basam Books -kustantamo lahjoittaa puolet saamistaan kirjatuotoista pääkaupunkiseudun vähävaraisia auttavalle Apuna ry:lle.

KANSI: Juhana Lauronen-Karlsson