Suomalaisnaisen kirjoittama teksti Facebookin kaupunkiryhmässä herättelee. Hän mietti ensin kirjoittaako vai ei, mutta tuumi avautumisesta olevan jotain hyötyä.

Näin nainen julkisessa ryhmässä kirjoitti:

– Eilen yllätyksekseni kauppareissulla kehoni teki kepposet, matalien hb-, ferritiiniarvojen ja verenpaineen takia. Silmissäni pimeni lyhyen ajan sisällä 3-5 kertaa. Säikähdin tilannetta, mutta ennen kuin täräytin takaraivoni lattiaan, otin kärrystä kiinni ja kävin istumaan. Olimme jo melkein suorittaneet kauppareissun, olisi vain pitänyt ostokset hoitaa kassalle. Onneksi en ollut yksin, niin mies sai tehtyä suurimman työn. Nousin kuitenkin heti, kun tuntu,i että näkö/taju palaa. Aloin auttaa ostosten laitossa, mutta pian taas silmissä pimeni ja sanoin tästä myyjälle, että pyörryttää. Johon myyjä vastasi ”ei se mitään” niukasti hymyillen, ja minä taas lattialla.

Kun naisen näkö palasi, hän huomasi seinustalla tuolin, johon yritti kävellä kaatumatta ilman tukea.

-Minua hävetti ja suretti suunnattomasti kehoni toiminta. Mutta samalla ihmettelin, että miten kukaan ei tarjonnut apua? Toistakymmentä asiakasta seurasi tilannetta vierestä. Miehen kerätessä ostokset ja uhmaikäisen taaperon pääsin jatkamaan matkaa tuen kanssa. Raitis ilma teki ihme parannuksen ja vointi parani heti huomattavasti.

Nainen kertoo kokeneensa vastaavanlaisen tilanteen samassa kaupassa vuonna 2014.

-Silloin, ennen kuin edes itsekään ehdin tilannetta ymmärtämään ympärilläni oli henkilökunnan lisäksi lukuisia asiakkaita vähintään kysymässä oko kaikki hyvin, ja he tarjosivat apua.

Nainen toivoo avautumisessaan, että ihmiset olisivat rohkeampia.

-Jos näette jotain normaalista poikkeavaa, niin käykää edes kysymässä, ja tarjotkaa apuanne mahdollisuuksien mukaan. Kiitos.

(Kirjoitus on poimittu julkisesta Facebook-ryhmästä)