Lokakuussa vain 43-vuotiaana kuolleen suomalaisen tosi-tv-kasvon, Nino Hermaksen (BB-Nino) läheiset ovat kirjoittaneet veljensä sometilille päivityksen, jossa he kertovat Ninon kuolinsyyn ja toivovat Ninon tarinaa jaettavan eteenpäin. Nino olisi täyttänyt eilen 44 vuotta.

– Nyt Ninon synttäreiden kunniaksi on viimein aika vaihtaa Ninon profiilikuva pois mustasta sellaiseen, joka kuvaa sitä energistä, iloista ja räiskyvää persoonaa, jollainen Nino oikeasti oli! Tuo musta kuva nimittäin kuvasi pelkästään sairauden jo uuvuttamaa Ninoa. Sairauden, joka valitettavasti selvisi meille kaikille liian myöhään, Niina-sisko kirjoittaa.

Nino kuoli Auroran sairaalan psykiatrisella osastolla Helsingissä. Kuolinsyy oli kuitenkin elimellinen.

– Ninon kuolinsyyksi varmistui sepelvaltimotauti, jonka aiheuttamaan sairaskohtaukseen Nino lopulta menehtyi Auroran sairaalan psykiatrisella osastolla. Nino oli kuolinhetkellään aivan väärässä paikassa. Mutta sinne hänet ohjattiin, vaikka Nino itsekin epäili lääkärin vastaanotolla usein, että hänen sydämessään on pakko olla jotain pielessä. Ja niinhän siinä oli. Ninon sydän oli jo ehtinyt arpeutua sairauden takia. Silti kaikki Ninon oireet laitettiin masennuksen, ahdistuksen yms. piikkiin, sisar suree.

– Nino itse sanoi että ”tuntuu kuin sydän tulisi rinnasta ulos”. Nämä ovat kaikki sepelvaltimotaudin oireita. Ninon taistelunhalusta ja sitkeydestä huolimatta kaikki fyysiset oireet on sivuutettu kokonaan.

Läheiset luulivat, että tuntemuksiaan valittaneen Ninon sydän oli tutkittu useaan otteeseen, eivätkä he osanneet epäillä tai kyseenalaistaa tätä.

– Nino itsekin kysyttäessä vastasi että ”On kuule tutkittu koko mies päästä varpaisiin, eli vian on pakko olla päässä. Hullu mikä hullu”.

Sisaren mielestä on musertavaa ajatella, että lääkärit olivat näin uskotelleet.

– Ja musertavinta on tieto siitä, että Nino olisi vielä hengissä, jos hänet olisi otettu vakavasti.

Läheisillä on syynsä tulla julkisuuteen.

– Me Ninon läheiset haluamme kertoa tämän siksi, että Nino ei todellakaan luovuttanut, vaan todella taisteli viimeiseen saakka, ja halusi löytää syyn huonoon vointiinsa, ja tulla kuntoon. Ja ennen kaikkea siksi, että tämä saattaa pelastaa jonkun toisen hengen! Siispä muistakaa tämä Ninon tarina ja jakaa tietoa eteenpäin. Varmistakaa, että saatte oikeata hoitoa ja tutkimuksia. Pitäkää huolta itsestänne ja toisistanne!

Äiti: Teimme kantelun Valviraan

Ilta-Sanomat on tavoittanut Ninon äidin, joka kertoo perheen tehneen kantelun valvontaviranomaiselle eli Valviralle.

– Halusimme avata asiaa Facebookissa, koska on paljon ihmisiä, jotka miettivät, mihin Nino kuoli. Olemme tehneet myös kantelun Valviraan. Oikeuslääkäri sanoi meille, että Nino olisi voinut pelastua, jos joku olisi ymmärtänyt tehdä hänelle varjoainekuvauksen. Mutta häntä hoidettiin mielenterveyspotilaana, eikä hän saanut apua, vaikka koetti sitä saada, Anita-äiti kertoo IS:ssä.

Äidin mukaan oireet olivat selvät.

Laboratoriotestit täältä ilman lääkärin lähetettä

– Ensimmäinen oire oli, ettei hän saanut nukuttua. Sitten tuli hengenahdistusta, jota hoidettiin astmana. Lääke auttoi aina hetken, mutta sitten olo romahti. Rintakipua pidettiin paniikkihäiriönä, äiti suree.

Jaa tämä juttu, jos se oli sinusta tärkeä.