Suomalaismuusikon fanit hieraisivat viime kuussa silmiään, sillä ysärilegendaksi kutsuttu Hausmylly-yhtyeen Enzo eli Hannu Pulkkinen julkaisi kuvan sairaalaletkuista. Hän oli joutunut Oulun yliopistollisen sairaalan sydäntehovalvontaan.

-Sokerit paukahtivat 41:een niin että heilahti, mies kertoi faneilleen. -Tehovalvontaan kaikilla herkuilla ja letkuilla, insuliinia ja suolaliuosta menee.

– Kaikki lähti siitä, että Enzon piti saada autokoulua varten verikokeet ja hän meni terveyskeskukseen. Terveyskeskuslääkäri passitti hänet heti sairaalan päivystykseen. Enzo painaa enää 58 kiloa. Hänellä on kova jano, juo vichyä viisikin litraa päivässä ja on väsynyt, Enzon vaimo, manageri ja Hausmylly-yhtyeen keikkamyyjä Mia Helen kertoi tuolloin Iltalehdelle.

– Lähdimme heti ja sinne Enzo jäi. Viimeinen tieto on, että haima on lakannut toimimasta. Enzo on lisäksi ollut verenohennuslääkityksellä ja sitä jatkuu vielä kuukausia, paino on laskenut lääkityksen myötä, Mia jatkoi Iltalehdessä.

Kuihtui silmissä

Enzo kertoo somesivuillaan painonsa laskeneen 14 kiloa parissa kuukaudessa. Tämä johtui diabeteksen puhkeamisesta. Paino laski pahimmillaan 58 kiloon.

Diagnoosi selvisi siis hyvin pian. Diabetes oli laatua tyypin 1 diabetes.

Diabeteskaupasta terveysalan tuotteet edullisesti ja asiantuntevasti – kauppaan!

Tyypin 1 eli nuoruustyypin diabeetikoita on Suomessa noin 50 000. Enzo on jo pian kuusikymppinen, mutta ikää tämäkään sairaus ei varsinaisesti katso. Syynä sairauteen on, että elintoiminnoille välttämätöntä insuliinia ei erity, sillä insuliinia tuottavat haiman saarekesolut ovat tuhoutuneet.

Hoito on jatkuva, elinikäinen insuliinihoito. Insuliini annostellaan pistoksina tai pumpulla.

Korkki kiinni lopullisesti

Mies kertoo omaksuneensa uudenlaisen elämäntyylin. Myös artistin arkkivihollinen, alkoholi, on pitänyt viimein pistää ojennukseen.

-Korkki kiinni lopullisesti. Elämää insuliinin kanssa, mies tuumaa.

Hän kiittelee Oulun yliopistollista sairaalaa hyvästä hoidosta. Sokerit ovat kuulemma nyt kunnossa ja olo mitä parhain.

-Näillä eväillä kohti kesää ja keikkoja, mies summaa somessa.

Sairauksia sairauksien perään

Pulkkinen sairastaa keuhkosyöpää, joka on levinnyt alalohkosta ylälohkoon. Hän oli jo selättänyt keuhkosyövän ja eturauhassyövän aiemmin, mutta syöpä iski jälleen.

Jokin aika sitten hänellä diagnosoitiin keuhkoahtaumatauti. Maaliskuussa hän oli hoidossa, kun häneltä löytyi iso pernan laskimon suonitukos. Sitä hoidettiin liuottamalla.

Enzon perhettä on koeteltu viime aikoina paljon. Hänen aviovaimonsa ja yhtyeen manageri Mia on ollut myös rintasyöpähoidoissa.

Diabeteskaupasta terveysalan tuotteet edullisesti ja asiantuntevasti – kauppaan!