Jussi-niminen porilainen, 55-vuotias mies suivaantui Satakunnassa toimivan kaupallisen lääkäriaseman laskutussekoiluun. Alla Jussin kirjoitus:

Aivan aluksi täytyy korostaa että toimija on iso ja valtakunnallinen – siksikin tämä huono asiainhoito harmittaa.

Kaikki lähti siitä kun kävin luomenpoistossa. Se maksoi 460 euroa sisältäen kaiken mahdollisen. Pankkikorttimaksuun kirjattiin myös luomen histologinen tutkimus eli patologin lausunto.

Pian sain maksumuistutuksen lääkäriasemalta. Aikaa maksaa oli muutama päivä. Kyseessä oli noin 120 euron maksu, eli karhuttiin tätä patologin lausuntopalkkiota, jonka olin siis jo etukäteen köntässä maksanut.

Virheen vielä jotenkin ymmärrän, mutta sitten alkoi hölmöily, jota en. Se ei ole hyvää asiakaspalvelua nähnytkään.

Lähetin firman laskutussähköpostiin viestin asiasta, mutta kukaan ei vastannut. Minä hoidan aina raha-asiani, siksi jo teorian tasolla ärsyttää olla jollekin velkaa, jota en oikeasti edes ole. Soitin asiakaspalveluun. Siellä aspa totesi, ettei hän pääse käsiksi laskutustietoihini ja antoi toisen numeron, johon taas en koskaan päässyt läpi.

Päätin vielä lähettää päivien päästä toisenkin sähköpostiviestin. Ei vastausta (ei ole tullut tähän päivään mennessä mitään, vaikka aikaa kulunut viikkoja.) Lopulta, tässä välissä, soitin uudelleen aspa-numeroon. Sieltäpä – tämä henkilö – pääsikin yllättäen katsomaan laskutustietojani. Hän totesi, että kyseessä on virhe ja se on nyt korjattu. Kukaan ei silti koskaan vastannut sieltä laskutussähköpostista minulle. Onneksi nyt satuin saamaan henkilön kiinni, joka kertoi minulle asiasta puhelimessa.

Ei tässä vielä kaikki kuitenkaan. Kun sain puhelinlaskun, huomasin, että terveystoimija veloitti minulta soitoista (kaiketi jonotuksistakin) lähes 10 euroa. Jouduin siis maksamaan heidän töppäilyistään ja asiasta, jota he eivät edes kunnolla ja loppuun asti osanneet hoitaa.

Summa on toki vähäinen mutta periaatteellinen.

Tämä terveysasioita hoitava talo meni nyt boikottiin minun osaltani.

En myöskään ymmärrä miksi ajanvaraus- ja aspa-numerot ovat maksullisia. Törkeää rahastusta, sanon minä. Siellähän pyritään asiakkaaksi – siitäkinkö pitää maksaa. Ei kiitos enää.

Jussi