4.1.2023 DRESS (drug reaction with eosinophilia and systemic symptoms) on harvinainen ja vakava oireyhtymä. Se on lääkkeen laukaisema yliherkkyysreaktio. 

Suomessa nuoresta saakka asunut sosiaali- ja terveyshallintotieteiden maisteri Eva Tawasoli sairastui kyseiseen oireyhtymään. Hänen kasvonsa turposivat muodottomiksi.

Nainen vietti lähes kaksi viikkoa sairaalassa ja toipuminen pääsi hyvään vauhtiin.

Kunnes…

Hän ehti olla kotonaan vain noin vuorokauden, ja oireet palasivat. Taas häntä kiidätettiin päivystysosastolle.

Yhteensä 26 sairaalassa vietetyn päivän jälkeen alue- ja kaupunginvaltuutettuna Vantaalla tunnettu Eva pääsi kotiin ja sai huokaista helpotuksesta.

-Toipuminen DRESS-syndroomasta osoittautui hyvin hitaaksi ja yllätyksiä täynnä olevaksi prosessiksi, mutta onneksi olen ollut koko ajan hyvissä käsissä ja päässyt siihen pisteeseen, että nyt voin jatkaa toipumista kotona. Sydämelliset kiitokset minua hoitaneille huippuammattilaisille! Toivottavasti ei tule uusia takapakkeja enkä joudu enää sairaalaan, Eva somettaa.

Katso paljon puhuva video alta. Ei suositella herkille katsojille.

@evatawasoli 💬Tänään, 26 sairaalapäivän jälkeen pääsen vihdoin ja viimein kotiin! 💪🏽 Toipuminen DRESS-syndroomasta osoittautui hyvin hitaaksi ja yllätyksiä täynnä olevaksi prosessiksi, mutta onneksi olen ollut koko ajan hyvissä käsissä ja päässyt siihen pisteeseen, että nyt voin jatkaa toipumista kotona. Sydämelliset kiitokset minua hoitaneille huippuammattilaisille! Toivottavasti ei tule uusia takapakkeja enkä joudu enää sairaalaan — wish me luck!🖤🖤#dresssyndrome #dresssyndrooma #couragetochange ♬ alkuperäinen ääni – Eva Tawasoli