Ensitreffit alttarilla -ohjelmasta tuttu Niina on viimeisillään raskaana. Hän kertoo odotusaikansa olleen haasteellinen kroonisen sairauden vuoksi. Nainen ei ole aiemmin kertonut asiasta seuraajilleen.

Niinalla on nivelreuma.

-Mulla on todettu nelivuotiaana nivelreuma, josta en ole juuri aiemmin puhunut. Tauti on ollut pysähdyksissä ja aktiivisena eri vaiheissa elämässäni. Nyt viimeisen 8 vuoden ajan tauti on ollut aktiivinen mutta lääkkeillä hyvin hallittavissa. En juuri koskaan kellekään puhu taudista, mutta sitä sairastaneet ihmiset tietävät kuinka viheliäisestä asiasta on kysymys.

Kanssaihmiset eivät aina ymmärrä näkemäänsä.

-Muistan kerran, kun sain yhdestä Ensitreffit-jaksosta palautetta jollain keskustelupalstalla, jossa kävelin jonkun mielestä kuin vanha ihminen. Se tuntui tosi pahalta. Ajattelin silloin, että tietäisitpä vaan kommentoija millaisien kipujen kanssa joskus ihmiset joutuvat elämään.

Niinalla on biologinen lääkitys. Se pitää reuman kohtuullisen hyvin kurissa. Lääkitys on suunniteltu jo ennen raskautta siihen sopivaksi.

-Mutta kyllä mä valehtelisin jos nyt sanoisin, että raskaus ei olisi vaikuttanut mun reuman aktivoitumiseen taas. Sportti on myös jäänyt väsymyksen vuoksi vähälle, joka yleensä tekee mun reumalle hyvää. Odotan vaan, että pääsen synnytyksen jälkeen takaisin sporttihommiin. Vaikka kuinka rauhassa tahansa. Viimeisenä takaiskuna oli, ettei vakuutusyhtiöt myönnä mulle raskausvakuutusta taudin lääkityksen takia. Liian vähän tutkittu asia. Syyllinen olohan siitä heti itselle tuli. Tämänkin asian olen aika kivasti saanut käsiteltyä ja en vaan voi olla olematta kiitollinen siitä, kuinka tukeva ja huomioonottava kumppani mulla on vieressä, Niina kertoo somessa.

Linkki blogiin