Hilkka Ahde, 65, menetti miehensä Matin joulukuussa 2019. Matti Ahde kuoli 73-vuotiaana haimasyöpään.

Televisiosta tuttu politiikan toimittaja Vesa Kallionpää, 63, taas kohtasi surun kuukautta aiemmin, marraskuussa 2019, kun hänen puolisonsa, kansanedustajana toiminut Maarit Feldt-Ranta menehtyi vatsasyöpään.

Kohtalot ovat toimineet yhtenä yhdistävänä tekijänä, ja nyt Hilkka Ahde ja Vesa Kallionpää ovat löytäneet toisensa. Ahde puhuu ystävyydestä.

– Kun on ehtinyt tähän ikään, ei ole kiirettä sopia, kuinka vakavaa tämä tapailu on tai johtaako tämä johonkin. Sellaiselle ei ole tarvetta. Meillä on helppoa ja hauskaa, se riittää minulle. Mutta eihän sille mitään mahda, että tämä on ihana asia, Hilkka toteaa Me Naisille.

Hilkka kertoo Me Naisten haastattelussa, että pariskunnan yhteydenpito on alun perin alkanut vuonna 2019. Siihen on myöhemmin tullut uusia sävyjä.

Matin omaishoitajana Hilkka tottui omaan rooliinsa hoivaajana.

– Nyt minun ei tarvitse huolehtia eikä olla hoivaaja. Voin antaa toisenkin hoivata itseäni. Se on minulle ihan uutta, että minulle laitetaan ruokaa tai keitetään aamupuuro. Minua pikkuisen hemmotellaan.

Hilkka Ahteen miesystävän henkilöllisyydestä kertoi ensimmäisenä Seiska.

Vesa Kallionpään kuva alla:

Kallionpään twitter

Hilkka Ahteesta julkaistiin hiljattain Liisa Talvitien kirjoittama ja Docendon kirjoittama elämäkertakirja Hilkka Ahde – sinisilmäinen optimisti.