Hiihtäjäikoni Siiri ”Äitee” Rantanen koki ikävän asian tammikuussa, kun hänen jalkansa joututtiin amputoimaan polven alapuolelta.

Asiasta uutisoi Hymy-lehti.

Syy jalkaongelmiin käynnistyi varvastulehduksesta, joka ei alkanut parantua. Sairaalasta hänen tiensä kävi kuntoutussairaalan puolelle. Sieltä hän on kotiutunut Hymyn mukaan muutama viikko sitten.

Ikänsä hiihtänyt 96-vuotias nainen ei ole asiasta kuitenkaan surun murtama. Uudet sukset on jo kamarin nurkkaan hankittu, ja Siiri odottelee proteesia, jota pääsee muutaman viikon päästä sovittelemaan.

– Mikäs minun on täällä ollessa. Ei minulla ole mitään hätää, eikä rasitusta. Menen täyttää häkää. Liikun rollaattorilla, pääsen sänkyyn ja sängystä pois. Se on vain ponnistettava, Siiri toteaa.

– Molemmat pojat käyvät päivittäin ja tuovat ruokaa. Vähän syödään, juodaan ja nukutaan. Sillä tavalla mennään eteenpäin. Elämä on helppoa ja mukavaa, Siiri sanoo luottavaisena Hymyssä.

Olympiasankarista ilmestyi viime vuonna urheilutoimittaja Jari Porttilan kirjoittama elämäkerta Äitee – Siiri Rantasen tarina (Docendo).