Näyttelijä-muusikko Timo Jurkka on kertonut tarinansa Hymyn painetussa lehdessä. Hänen kuulo-ongelmansa alkoivat yhdeksän vuotta sitten johtaen kuuroutumiseen. Lääkäritkään eivät osanneet auttaa.

Kun kuulo vasemmasta korvasta alkoi heiketä, Timo meni luonnollisesti lääkäriin. Syytä ongelmaan ei kuitenkaan löydetty. Kun oikeankin korvan kuulo romahti, hänelle tarjottiin kuulolaitetta.

Timo ei sitä halunnut ottaa, ja ehkä se koitui hänen pelastuksekseen.

– En halunnut ottaa kuulolaitetta. Se olisi tuntunut luovuttamiselta. Uskoin koko ajan, että kuuloni jossain vaiheessa palautuu. Siksi en ollut epätoivoinen, vaikka kuu­rous vaikeutti elämääni todella paljon. Sulkeuduin kuplaan. Ikään kuin ympärilläni olisi ollut muovikalvo. Kuuntelin hiljaisuutta, Timo kuvailee Hymy-lehdessä.

Kuinka sitten näytteleminen sujui? Pienten apukeinojen kanssa. Käsimerkeillä näytettiin, milloin oli Timon repliikin vuoro.

Välillä korvat ja kuulo ”avautuivat” mystisesti. Sitäkään ei osattu selittää, mutta tämä valoi toivoa Timoon.

Sittemmin kuuloa on voitettu takaisin. Timo uskoo painetussa Hymyssä, että aivot ovat korjanneet tilanteen vuosien mittaan. Hän epäilee, että kuulokojeen tuottama mekaaninen ääni olisi estänyt aivojen korjaussysteemin.

Lähde: Hymy

Jouluksi upeat lahjat nyt verkkokaupasta – tilaa vaikka heti: