CatCat-duosta tuttu, papiksi opiskeleva Virpi Kätkä kertoo Iltalehden artikkelissa sairastuneensa glaukoomaan eli silmänpainetautiin.

Näkökenttä ei ole kuulemma vielä hämärtynyt.

– Olen menossa laserleikkaukseen ja saan hoitoa siihen ajoissa. Saan pitää näköni toivottavasti pitkään, Virpi toivoo Iltalehdessä.

Virpillä oli itse asiassa taudin toteamisessa onnea matkassa. Kaikki sai alkunsa siitä kun hänen äidillään todettiin silmänpohjarappeuma keväällä rutiininomaisessa tarkastuksessa.

Maksa aina tuotteesta halvin hinta – helppo hintavertailu löytyy täältä, Hintaoppaasta

Virpi päätti myös tarkistuttaa silmänsä. Ja se oli hyvä. Nyt myös duon toinen osapuoli, Katja, on hankkiutumassa tarkastukseen.

Voi johtaa sokeutumiseen

Glaukoomalla eli silmänpainetaudilla tarkoitetaan näköhermonpään ja verkkokalvon näköaistimusta välittävien solujen vähittäistä tuhoutumista, kertoo Mehiläinen.

Tuho aiheuttaa potilaalle vähitellen lisääntyviä näkökenttäpuutoksia. Glaukoomaa sairastava on yleensä täysin oireeton kunnes näkökenttäpuutokset ovat edenneet valitettavan pitkälle.

Vauriot ovat palautumattomia, minkä takia tauti tulisi löytää mahdollisimman varhain. Hoidolla pyritään pysäyttämään taudin eteneminen, sillä hoitamattomana glaukooma voi johtaa silmien sokeutumiseen.

Aiemmin glaukoomaa on kutsuttu nimellä viherkaihi, mutta sen käyttöä ei enää suositella, koska nimitys sekoittuu helposti täysin eri tilaan, harmaakaihiin.

Silmänpainetta voidaan alentaa silmätipoilla, laserhoidolla ja kirurgialla.

Maksa aina tuotteesta halvin hinta – helppo hintavertailu löytyy täältä, Hintaoppaasta