Liikuntaesteinen Jarno lukaisi Terveyden Asialla -sivustolla liikuntaesteisen Sarin tarinan siitä kuinka vaikeaa elämänkumppanin löytäminen pyörätuolista käsin voi olla. Juttu löytyy täältä.

Yli kymmenen vuotta sinkkuna ollut Jarno, 30, rohkaisi mielensä ja päätti toteuttaa hyvinvointimediamme kautta ”julkisen seuranhakuilmoituksen”.

– Ihannenaiseni on luotettava, iloinen ja hän osaa arvostaa kumppaniaan. Hän jakaa kanssani arjen ilot ja surut ja huomioi toisen olemassa olon. Hän ei myöskään pahastu, jos lähden silloin tällöin kavereiden kanssa matsiin tai konserttiin, Jarno naurahtaa.

Elämänkumppanin löytäminen ei tietoyhteiskunnasta huolimatta helppoa nykypäivänä. Jarnon mielestä nykymuotoinen seuranhaku pohjautuu liiaksi ulkonäköön, jolloin ihmisen sisäinen kauneus jää harmittavan usein piiloon, eikä sitä tuoda esille.

– Itselleni ulkonäkö ei ole juurikaan mikään kriteeri, vaan luottamus ja se että pystyn nauttimaan olostani kumppanini kanssa.

Liikuntaesteisyys tuo omat vaikeutensa kumppanin löytämiseen, Jarnosta se on päivänselvä asia.

– Olen monet kerrat kuullut, että olisin muuten täydellinen kumppani, mutta tuoli on liikaa. Toki ymmärrän tämän ja kunnioitan toisten päätöstä, en halua, että kukaan alkaisi olemaan kanssani säälistä tai muuten vaan. Mutta sitten kun on löytänyt kumppanin, joka hyväksyy nämä heikkoudet, niin suhde on heti alusta alkaen vahva, Jarno tietää.

Jarno sanoo hakeneensa kumppania samoista paikoista kuin muutkin, netistä, Tinderistä…

– En odota kohtaavani ketään keikoilla tai muuten viihteellä ollessani. Ehdoteltu on pari kertaa vaikka mitä, mutta en ole koskaan ollut kiinnostunut mistään yhden yön jutuista.

Sitä oikeaa Jarno ei ole vielä tavannut. Muutamista potentiaalisista on tullut kavereita, mikä sekin on Jarnosta hieno asia.

– Kuitenkin olisihan se kiva löytää joku, joka olisi enemmän kuin pelkkä kaveri.

Onko sinusta sillä merkitystä, onko kumppanisi pyörätuolia käyttävä vai ei?

– Ei oikeastaan ole väliä, kunhan aivot toimivat ja jaamme yhteisiä kiinnostuksen kohteita, se on tärkeintä.

Jarno harrastaa muun muassa tietotekniikkaa ja luontokuvausta. Elämässä hänestä on tärkeintä positiivinen asenne elämää kohtaan. Hän lainaa Neljän ruusun kappaletta, jossa sanotaan ”Mun silmissäni maailma näyttää sumuiselta ja kauniilta.”

-Se kuvaa hyvin omaa ajatusmaailmaani, maailma on kaunis ja mukava paikka, mutta tulevaisuus on sumuista, eikä kukaan tiedä mitä seuraavaksi tulee eteen, kuten tämänhetkinen korona osoittaa. Kaverit ovat elintärkeitä, heiltä saa tukea ja turvaa erilaisissa tilanteissa, toki sukulaisilta myös, mutta se ei ole sama asia.

Jarno kertoo olevansa harjoittelua vaille valmis tradenomi tietojenkäsittelypuolelta.

– Keikoille ja matseihin olisi kova hinku, mutta en ole voinut mennä altistuttamaan itseäni.

Jarnoon voi ottaa yhteyttä laittamalla viestiä toimituksemme osoitteeseen niin halutessaan. Toimitamme ne suoraan Jarnolle. Osoite on toimitus at terveydenasialla.com

* * *

Tilaa helposti Iittalasta – klikkaa alta: