Ennenaikainen siemensyöksy on monen nuoren miehen ongelma. Se voi myös myöhemmällä iällä muodostua haasteeksi parisuhteessa. Ongelmaan on kuitenkin monta apukeinoa ja siihen voidaan vaikuttaa hyvin tuloksin.

Syitä on monia. Jännitys, kokemattomuus, stressi, lääkitys…

Joskus ennenaikainen laukeaminen tapahtuu ennen kuin yhdyntä edes kunnolla alkaa. Tällöin ongelma-astetta voidaan pitää jo kohtalaisen suurena. Jos yhdyntä toistuvasti loppuu ”ennen kuin ehtii alkaakaan”, on syytä tutkailla, mitä asialle voitaisiin tehdä.

Ainakaan pulman kanssa ei pidä jäädä yksin. Valitettavan usein vaiva on niin kiusalliseksi koettu, ettei siitä juurikaan kehdata puhua, ei parisuhteessa saati lääkärille. Tilanne voi myös alkaa elää omaa elämäänsä ja saavuttaa liian suuret mittasuhteet elämässä. On jopa aivan normaalia, että tuoreissa parisuhteissa hormonit hyrräävät niin kiihkeästi, että miehelle käy vanhanaikaisesti.

Asioista kannattaa puhua avoimesti ja lähteä hakemaan apua.

Tässä keinoja ennenaikaiseen siemensyöksyn hoitamiseen.

  1. Pieni määrä alkoholia voi ”turruttaa” ja auttaa. Pieni määrä on korkeintaan 1-2 annosta ennen yhdyntää.
  2. Masturbaatio puoli tuntia ennen yhdyntää voi lisätä kestävyyttäsi sängyssä.
  3. Start-stop-menetelmä. Harjoita siitintä lähelle orgasmia, mutta lopeta juuri ennen laukeamista. Tarkoituksena on kehittää hallinnan tunnetta.
  4. Kaikki se mikä vahvistaa itseluottamustasi ja parantaa parisuhdettasi parantaa myös intiimiä ongelmaasi
  5. On olemassa lidokaiinia ja prilokaiinia sisältäviä puudutteita, jotka levitetään terskan päälle geelinä tai sumutteena. Saa apteekeista. Käyttöohjeet kannattaa kuitenkin lukea tarkoin, sillä aineiden kanssa ei saa aloittaa yhdyntää – ne pitää pestä pois.
  6. Vaikeimmissa tapauksissa fysikaalinen tai elektroninen hoito voi auttaa. Samoin myös lääkitys ennenaikaiseen siemensyöksyyn voi tulla kysymykseen. Myös masennuslääkkeistä voi olla joissakin tapauksissa apua, samoin joistakin kipulääkkeistä.
  7. Kirurginen hoito, joka on varsin yksinkertainen toimenpide. Esinahkaa käsitellään niin että terska jää paljaaksi. Näin ollen sen herkkyys pitkällä jänteellä alenee. Tästä on apua ennenaikaisessa ejakulaatiossa.