Kuinka puhaltaa sänkyelämään hehkua – seksologin 7 vinkkiä auttavat

0

Seksologi Satu Söderström uskoo, että kaikilla on elämäntehtävä. Hänelle se on auttaa ihmisiä alkuvoiman eli seksuaalisen energian parissa.

-Tehtäväni on voimaannuttaa ja rohkaista kokemaan seksuaalista nautintoa, jota oma kehomme meille voi parhaimmillaan tuottaa. Seksuaaliterveys on yksi ihmisen terveysalueista. Se tarkoittaa fyysisen, emotionaalisen, psyykkisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin tilaa suhteessa omaan seksuaalisuuteen. Ihmisen hyvä seksuaaliterveys edellyttää positiivista ja kunnioittavaa asennetta ennen kaikkea omaan seksuaalisuuteensa ja omaan kehoon, Satu Söderstöm toteaa.

Hän laati Terveyden Asialla -hyvinvointisivuston lukijoille seitsemän täsmävinkkiä parempaan seksuaaliterveyteen.

1. Opettele rakastamaan itseäsi. On vaikea antaa kenellekään yhtään mitään, jos ei edes osaa antaa itselleen nautintoa. Masturbaatio on hyvä tapa osoittaa seksuaalista rakkautta itseään ja omaa kehoaan kohtaan. Samalla pääsee tutustumaan myös siihen mistä itse pitää ja mistä ei. Näin helpotat omaa tietäsi siinä, että osaat kertoa myös kumppanillesi mistä pidät ja mistä et.

2. Menkää kurssille, jossa opitte seksistä. Kehotan pareja aina tyhjentämään omat käsityksensä seksistä ja mahdollistamaan tällä tavoin uuden oppimisen, sillä uuden oppimisen myötä voi seksi alkaa tuntua ihanalta jopa sellaisen henkilön mielestä, joka on jo kuvitellut, että seksi ei enää ole osa hänen elämäänsä tai että ei vain saa enää seksistä yhtään mitään sellaista, miksi sitä haluaisi harrastaa.

3. Opettele 100-prosenttinen luottamus kumppanisi kanssa. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikista seksiin liittyvistä asioista on pystyttävä keskustelemaan avoimesti ja toisen toiveita kuunnellen ja kunnioittaen. Kunnioitus ei tarkoita, että kenenkään tulisi alistua sellaiseen toimintaan, josta ei itse pidä.

4. Puhu ja kuuntele eli kommunikoi. Seksistä on pystyttävä puhumaan ja kumppania on osattava kuunnella. Mikäli ei pysty puhumaan seksistä, on hyvä lähteä kurssille ja opetella puhumaan seksistä. Nautinto tulee seksiin ainoastaan kertomalla mistä pitää ja mistä ei. Mihin on valmis ja mihin ei. Kukaan meistä ei osaa lukea toisen ajatuksia!

5. Läsnäolo ja läheisyys ovat tärkeitä, sillä harva meistä nauttii jos pääsee panemaan sohvaa tai tyhjää kitaralaatikkoa. Läsnäoleva seksi tarjoaa enemmän kuin pelkkä paneminen tai yhdyntä. Läsnäololla ja läheisyydellä mahdollistetaan rakastelu.

6. Hanki välineitä. En tiedä yhtään astronauttia, joka olisi matkannut avaruuteen ilman rakettia, joten joskus on hyvä hankkia kunnon välineet ja matkata nautintoon niiden avuin. Vain taivas on rajana ja raketilla ei sekään.

7. Harjoittele eroon häpeästä. Tässä myös hyvä syy lähteä kurssille, jolla tehdään harjoituksia häpeästä irti päästämiseksi. Myös kehollinen häpeä on yleistä ja sen vaikutukset seksiin ovat mittavia.

Satu Söderström on tunnettu suomalainen seksuaalineuvoja ja koulutettu seksologi, joka asiakastapaamisten lisäksi järjestää kursseja Satu Söderström Therapy -yrityksensä kautta. Hänen sivunsa löytyvät osoitteesta www.satusoderstrom.fi

ILMOITUS – kondomit kätevästi nyt netistä, ilmainen toimitus

Tilaa kondomit netistä - Kumiukko.fi kondomien kotimainen verkkokauppa

ILMOITUS – uutta, rasva pois jäädyttämällä, tutustu:

jouninkauppa

Jaa

Kommentoi