Suomessa on raportoitu tänään tiistaina 692 uutta koronavirustartuntaa. Asiasta kertoo THL eli Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

Eilen uusia koronatapauksia tuli julki 345 ja sunnuntaina 519.

Kahden viime viikon saldo on 7 229 tartuntaa. Se on 3 429 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Kaikkiaan Suomessa on nyt yli 108 000 tartuntaa.

– Epidemia ei ole todellakaan ohi, emmekä ole palaamassa normaaliin, toteaa Husin infektiotautien apulaisylilääkäri Eeva Ruotsalainen Ilta-Sanomille.

IS:n mukaan deltavirusmuunnoksen ärhäkkään leviämisen syynä on se, että sairastunut kantaa nenänielussaan jopa tuhat kertaa enemmän viruksia kuin alkuperäiseen Wuhanin koronavirukseen sairastunut ja kymmenen kertaa enemmän kuin alfaan eli brittimuunnokseen sairastunut

-Maskin käyttöä ei voi hylätä kodin ulkopuolella, vaikka rokoteannoksia olisi saanut jo kaksi, Ruotsalainen toteaa. Hän on Ilta-Sanomissa huolissaan niiden käytön vähentymisestä.

Maskeja tulisi käyttää varsinkin julkisilla liikennevälineillä liikkuessa sekä julkisissa paikoissa, joissa ollaan lähikontaktissa – niin sisällä kuin ulkonakin.

Mikä tahansa maski on parempi kuin ei mitään, mutta riskiryhmäläisille Ruotsalainen suosittelee FFP2- tai FFP3-tasoisia maskeja.

Jaa tämä juttu jos näet sen sanoman merkitykselliseksi.