Kaupallinen yhteistyö / Saldo
Suomessa vastikään tehdyn selvityksen mukaan (Oral Hammaslääkärit) jopa 86 prosenttia 20-40-vuotiaista suomalaisista on kiinnostunut oikomishoidosta. Luku on merkittävä. Puolet kyselyyn vastanneista haluaa lisäksi hampaansa suoriksi esteettisistä syistä.

Kyselyssä vastaajia mietityttivät muun muassa hoidon kesto ja kustannukset. Virheluulojakin oikomiseen liittyy. Monille ainut mielikuva oikomisesta piirtyy yhä perinteisiin, harmaisiin, metallisiin hammasrautoihin.

Uusi oikomistekniikka on kuitenkin jo täällä. Puhutaan esimerkiksi niin kutsutuista Invisalign-kalvoista. Nykyaikaisilla menetelmillä oikomishoidossa saadaan jo 3-4 kuukaudessa näkyviä muutoksia aikaan. Invisalign-hoidossa ei tarvita perinteiselle oikomiselle tyypillisiä metallisia kiinnikkeitä tai kaarilankoja. Oikomistyön tekee huomaamaton kalvo, joka asetetaan hampaiden päälle. Kalvot vaihdetaan uusiin tasaisin väliajoin, jotta purennan korjaantuminen etenee.

Mitä moderni oikomishoito sitten maksaa?

Esimerkiksi Invisalign-kalvomenetelmässä päästään alkuun 2500 eurolla, mutta summa voi kohota aina 6 000 euroon saakka, riippuen lähtötilanteesta.

Moni Oralin kyselytutkimukseen vastanneista oli valmis käyttämään oikomishoitoa vastaavan summan esimerkiksi lomamatkaan, hääjuhlaan tai designer-laukkuun – miksei siis oikomishoitoon.

Oikomishoito onkin loppuelämän satsaus, joka vaikuttaa sosiaalisiin tilanteisiin, omaan hyvinvointiin ja terveyteen. Oikomishoito kannattaa rahoittaa vaikkapa Saldo-lainalla.