Jasmin Voutilaisen perhe ja ystävät ovat astuneet Iltalehdessä esiin kertoen Jasminin viime hetkistä pysäyttääkseen ihmisiä ajattelemaan. Nämä olkoon Jasminin jäähyväiset, Salatut elämät -sarjan näyttelijän läheinen ystävä Laura Mononen lausuu Iltalehdessä.

Voutilainen kuoli vain 27-vuotiaana maaliskuussa. Hän kärsi pitkään masennuksesta, ahdistushäiriöstä ja paniikkioireista. Häntä ei kuunneltu, kun hän haki apua, eikä hän päässyt hoitoon. Hän olisi halunnut jopa suljetulle osastolle.

– En pysty ymmärtämään, miksi tilannetta ei otettu vakavasti. Sanoin, että tämä ihminen tarvitsee nyt apua ja pääsyä hoitolaitokseen pidemmäksi aikaa. Että me emme ystävinä pysty olemaan vierellä kellon ympäri, vaikka olimmekin koko ajan yhteyksissä, Laura-ystävä huokaa Iltalehdessä.

Vain tosirakkautta etsiville – Valo

– Hän vielä viimeisenäkin päivänä otti yhteyttä ammattiauttajaan.

Illalla hän kuoli.

Kiusaamista

Läheiset kertovat Iltalehdessä, että Jasminilla oli toki omat käsiteltävät asiansa ja ongelmansa, mutta sairauden tilaa ei ainakaan parantanut se, mitä Jasmin sai kokea julkisuudessa.

Edullisesti lomalle Ruissalon kylpylään

Ahdistusta lisäsi viha, jota hän kohtasi.

– Hän koki voimakasta somekiusaamista, vainoamista, uhkailua tulla Jasminin kotiin, seksuaalista häirintää sekä haukkumista painosta. Lisäksi hän sai tappouhkauksia. Siinä oli vähän liikaa, ystävä kertoo Iltalehdelle.

– Jasminin oma mieli alkoi pettää, että millainen hänen pitää olla, kun koko ajan haukutaan, oli lihava tai laiha tai teki ja sanoi mitä tahansa. Se somekiusaaminen oli tosi raskasta Jasminille vielä mielenterveysongelmien päälle, ystävä kertoo.

– Ja kun hän yritti puhua nuorten mielenterveyden puolesta, hänelle tuli viestejä, että ”tapa itsesi”. Kun on masentunut ja yrittää ponnistella koko ajan ylöspäin, niin nuo eivät vie ainakaan eteenpäin.