Laulaja Antti Railion loppusyksy ei ollut onnella siunattu. Hän joutui mönkijäonnettomuuteen, mutta päätti jatkaa konserttikiertuettaan. Lopulta hän sairastui keuhkokuumeeseen ja loppuvuoden keikat oli aivan pakko perua.

Diagnoosin saaminen ei kuitenkaan sujunut kuin Strömsössä. Antti vaimoineen on avautunut asiasta Instagram-tilillään.

Kannanotto kuuluu seuraavasti: Rutiini ja kiire eivät saa olla esteenä potilaan tutkimiselle ja kunnolliselle hoidolle.

Päivityksestä käy ilmi, että alun perin Antti oli mennyt sairaalan päivystykseen limaa ja verta yskien.

-Päivystävä lääkäri kertoi, että hänen ´ei kannata´ katsoa poskionteloita, koska potilas kuulostaa tukkoiselta. CRP (tulehdusarvo) oli 50, ja lääkäri toteaa, että ei tarvitse tutkia ja kysyy onko Antilla buranaa. Käskee sitten ottaa sitä ja levätä kotona. Lääkäri totesi, että Antilla on varmaan keuhkoputkentulehdus ja lähetti kotiin, Railion vaimo avautuu päivityksessä.

Käynnistä jäi epävarma ja epäileväinen olo, joten varattiin aika yksityiselle.

Siellä lääkäri määräsi heti verikokeet, tutki poskiontelot ja teki muut perustutkimukset.

-Hän totesi selvän poskiontelotulehduksen, johon määräsi antibiootin, sekä kortisonia astmaan, koska käytössä olevat lääkkeet eivät olleet riittäviä. Saman lääkärin lähetteellä Antti pääsi vihdoin keskussairaalaan keuhkokuviin. Antilla todettiin keuhkokuume.

Vaimo jatkaa Antin sometilillä palautteen antamistaan:

-Ihan vaan rakentavana palautteena: se ei aina riitä, että lääkäri katsoo potilasta ja sanoo että poskionteloita ei kannata katsoa, koska kuulee, että potilas on tukkoinen. Tai toteaa tutkimatta, että kyseessä on keuhkoputkentulehdus. (…) Vallitsevassa tilanteessa olisi myös suotavaa välttää tilanteita, joissa potilas saattaa hoitamattomana joutua pahimmillaan teho-osastoa kuormittamaan!

Antin vaimo kuvaa tilannetta kirjoituksessaan pohjanmaalaisittain: nyt puhuu ”äkäänen vaimo”.