Kun käsidesistä tuli bisnes, markkinoille singahti monenlaisia tuotteita. Ne poikkeavat paljon toisistaan ja jakavat kansan mielipiteitä.

Nyt Hymy-lehti on testannut joukon käsidesituotteita. Hintava ei aina ole paras, testiryhmä toteaa.

Testissä oli kymmenen eri tuotetta. Testiryhmä arvioi muun muassa tuotteen rakennetta ja koostumusta sekä annostelun kätevyyttä. Myös käsien jälkituntuma ja imeytyminen oli tärkeässä osassa, eli se tahmasiko tuote. Niin ikään hajustekuormaan eli siihen haisiko käsidesi liiallisesti kiinnitettiin huomiota. Tulee muistaa, että usein käsidesissä on jonkinlainen ominaistuoksu, vaikka hajusteettomiakin tuotteita on markkinoilla.

Testissä hajusteetonkin osoittautui yhtä lailla tuoksulliseksi kuten muutkin.

Voittajaksi sinnitteli Medisoftin tuote. Arvosteluryhmä toteaa siitä:

Sininen pumppupullo on kätevä käyttää, haju on aivan ”normaali” tai olematon, ei häiritsevä. Tuote ei tahmaa ja on rakenteeltaan hyvä. Perusvarmaa tavaraa, joka ei petä. Viime aikoina silmiin on sattunut kaupoissa sama tuote, mutta ilman pumppuominaisuutta. Siinä annostelun hoitaa hivenen haastavampikäyttöinen ”liukuannostelija”. Toivottavasti pumppupulloa valmistetaan vielä normaalisti. Tässä testissä nähtiin kuitenkin pumppupullo. Käsidesi ei ole edes kalleimmasta päästä.

Voittotuotteen nimi on Medisoft Desinfioiva käsihuuhde, 300ml, ja sen valmistaja on Oy Transmeri Ab. Etanolia tuotteessa on 790g/kg ja se maksaa S-ryhmässä 14,17e/litra eli 4,25e kappale.

Voittotuote esiintyy jutun kuvassa.

Tämä ei ole mainos vaan journalistisin perustein tehty testi ja siteeraus siitä.