Laulaja Nina Åkerman valloitti suomalaisten sydämiä neljä vuotta sitten Tangomarkkinoilla, kun hänestä kruunattiin tangokuningatar Erika Vikmanin tangoprinsessa.

Nainen on kiertänyt erityisen suosittuna ja ahkerana keikkalavoja näihin päiviin asti, ja onnistunut vakuuttamaan tanssiyleisönsä.

Kun korona-aika iski, myös Nina jäi työttömäksi. Hän ei kuitenkaan lannistunut. Hän ryhtyi jakamaan kotipaikkakunnallaan Ähtärissä postia. Kukaan ei voi syyttää Ninaa haihattelusta. Estradille aplodien säestämänä ilta toisensa jälkeen noussut lavatähti kääri hihansa, eikä pelännyt ”tavallisia töitä”.

Kaikki sujuikin muutaman kuukauden ajan hyvin, kunnes Nina sai oireita. Hän alkoi kärsiä allergiasta. Lopulta jopa silmät turposivat. Ninan oli pakko jättää postinkantajan työ.

-Allerginen reaktio oli tosi raju. Jouduin käsittelemään päivittäin paljon lehtiä, ja tuore painomuste on aika raju juttu, Nina kertoo.

Nyt hän ei oikein tiedä mitä tekisi. Mieli on kieltämättä ollut apeana, sillä toimeentulokin pitäisi järjestää.

-Korona vei työn jota rakastan ja haluan tehdä, mutta nyt meni sitten terveyden vuoksi sekin työ, jolla olisin voinut elättää perhettäni, Nina suree.

Nina on valittu Terveyden Asialla -sivuston kautta Vuoden Ilopilleriksi vuonna 2018, joten hän ei aio luovuttaa. Hän toivoo, että kesällä kaikki olisi jo Suomessakin koronan suhteen toisin.