Suosikkijuontaja Maria Veitola on julkaissut somessa kuvan itsestään 17-vuotiaana. Hän on avautunut pitkässä Instagram-päivityksessään mielenterveysongelmista ja kärsimästään anoreksiasta ja toivoo ihmisten jakavan postaustaan.

-Tässä passikuvassa olen 17-vuotias. Olen lukion toisella luokalla. Sairastan anoreksiaa ja masennusta, tajuamatta sitä vielä itse. Tilanne eskaloituu nopeasti niin pahaksi, että joudun osastohoitoon. Paraneminen on vaikeaa, koska mieleni on musta ja sairas, hän aloittaa.

Maria kertoo sairastuneensa, koska hänen perheessään tapahtui pelottavia ja surullisia asioita eikä hänellä ollut keinoja käsitellä niitä. Hän kertoo kokeneensa turvattomuutta ja yksinäisyyttä.

-Anoreksiasta tuli pian paras valheellinen ystäväni, joka toi minulle turvaa kaaoksen keskellä. Ryhdyin kontrolloimaan syömistäni, koska koin, että se oli ainoa asia, johon pystyin vaikuttamaan. Sain raamit elämälleni. Lisäksi rakas isäni oli äskettäin kommentoinut ohimennen puolivitsillä painoani. Ajattelin, että laihtumalla voisin piristää häntä sekä koko surullista ja hädässä olevaa perhettäni. Siinä kävikin päinvastoin.

Veitola toteaa syömishäiriön olevan katala. Se sairastuttaa kehon ja mielen. Hän muistuttaa että mitkään muut mielenterveyden häiriöt kuin syömiseen liittyvät eivät ole yleistyneet viime vuosina niin paljon.

Maria etsii nyt ohjelmaansa henkilöitä, jotka voisivat kertoa elämästään ja antaa asialle kasvot. Voit lukea asiasta tarkemmin lukemalla koko päivityksen alta.

 

 
 
 
 
 
Näytä tämä julkaisu Instagramissa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Henkilön Maria Veitola (@mariaveitola) jakama julkaisu