Suosittu tv-juontaja Maria Veitola on kertonut tuhatpäiselle seuraajajoukolleen siitä, että hän aikoo lopettaa työn teon toistaiseksi terveysongelmien takia.

Maria kertoo Insta-postauksessaan, että ihmiset ovat kysyneet häneltä jo vuosien ajan kuinka hän jaksaa kaikkea.

-Nyt mä vihdoin vastaan, että hei en jaksakaan! Tuli siis niin sanotusti seinä vastaan.
On ollut pakko pysähtyä ja levätä, Maria kertoo terveystilanteestaan.

Veitola kertoo ottaneensa jo alkuvuoden iisisti.

-On ollut ihan pakko. Halusin kertoa siitä myös somessa, koska arkeni muuttui tämän myötä isosti. Olen saanut useita kommentteja, että hyvähän mun on, koska mulla on varaa. Tää on itse asiassa mulle nyt ekaa kertaa mahdollista. Kuvitelkaa, 51-vuotiaana, Maria alustaa ja jatkaa:

-Syitä siihen on monia. Toisaalta se, että media-ala on tosi kilpailtu ja mulle on joka käänteessä toitotettu, että turha nurista, tänne on kyllä tulijoita. Vakituisia työsuhteita ei ole juuri kellään ja koska itsekin toimin yrittäjänä, on kaikki sairausloma aina omakustanteista. Sellaisessa työkulttuurissa ei ole juuri tilaa herkkyydelle tai heikkoudelle. Lääkäri sanoi minulle kolmekymppisenä kärsiessäni vuosia kroonisesta migreenistä, että mun pitäisi vaihtaa alaa kokonaan. En halunnut antaa periksi. Se oli kauheaa aikaa.

Maria kertoo myös aikaisemmasta traumastaan:

-Mulla on myös vaikea, traumaattinen kokemus siitä, että kerran mun työt vain loppuivat. Se tapahtui sen jälkeen kun tulin raskaaksi ja mulle ilmoitettiin, että raskaus ei sovi tv-kanavan suunnitelmiin. Se oli pelottavaa. Nyt on toisin. Olen maksanut pitkän pennin hyvästä YEL-vakuutuksesta ja ehkä voisi sanoa, että olen vihdoin myös lunastanut paikkani media-alalla. Uskallan siis luottaa siihen, että töitä riittää tulevaisuudessakin.

Hän jatkaa, että nuorena oli helpompi luottaa siihen, että terveys kyllä kestää lähes mitä vain. Nyt ympärillä sairastuu ihmisiä, ja jopa kuolee, ja elämän rajallisuus on iskenyt vasten kasvoja.

-Mun rakas työ toimittajana on parhaimmillaan ihmeellistä ja inspiroivaa, mutta pahimmillaan raadollista ja henkisesti raskasta, Maria täsmentää uupumisensa syitä.