34-vuotias Mikko Korhonen Helsingistä on ollut ylipainoinen suurimman osan iästään. Laihdutusyrityksiä on takana useita. Hän kertoo olleensa laihduttamisen ammattilainen – toisin sanoen tienneensä tarkalleen miten laihdutetaan, mutta olleensa itsekuriltaan laiskanlainen.

Joskus itsestäänselvyydet eivät kuitenkaan puhkea kukkaan – toisin sanoen ihminen ei näe metsää puilta. Mikon kohdalla vedenjuonti oli tällainen asia.

-Totta kai tiedän että vettä pitäisi juoda, mutta enhän minä juonut. Tuntui jopa siltä että vieläkö tähän ruhoon pitää laittaa lisää nestettä, kun ennestäänkin on kiloja turvotteluun asti, Mikko kertoo Terveyden Asialla -sivustolle.

Tässä Mikko teki virheen. Terveysasiantuntijan suosituksesta hän päätti tarttua ”itsestäänselvään” asiaan ja tehdä vedenjuomisesta päivittäisen rutiinin. Hän alkoi pitää myös vesipäiväkirjaa. Joka päivä tuli juoda vähintään puolitoista litraa vettä, mutta kaksikin oli sopivuuden rajoissa.

Tänä päivänä Mikkoa on helppo haastatella. Hän on vähän häpeissäänkin siitä kuinka oli saattanut väheksyä vedenjuonnin merkitystä.

-Ällistyin jo ihan ensimmäisinä päivinä miten vedenjuonti minua täytti. Koska olen laskenut ruokailuni ja kalorit aloin pian tajuta että hemmetti soikoon, tämähän todella toimii. Olin pitänyt vesipullon kantelemista ihan ”akkojen hommana”.

Mikko on hyvässä vauhdissa laihdutusurakassaan, mutta nyt mukana kulkee vesi.

-Tärkeintä on juoda tasaisesti, vaikka ei janottaisikaan. Se on se juju. Näin nälkä ei pääse edes syntymään. Jos juot vasta silloin kun mahassa kurnii, ei vaikutus ole sama. Siis: tasaisesti monta kertaa päivässä, Mikko opastaa.