Porilaisen Minnan tarina kahtiajakautuneesta kansasta pandemian keskellä.
… … …
Olen nelikymppinen, tavallinen, työssä käyvä perheenäiti. Olen ylipainoinen ja minulla on astma sekä heikentynyt sokerinsieto, joka on lipsumassa diabeteksen puolelle.

Ylipainolleni olen yrittänyt tehdä jotain, ja laihtunutkin pysyvästi. Astmalleni en voi mitään. Se on kohtuullisen paha.

Olen siis monin tavoin koronataudin, vakavan sellaisen, riskiryhmää.

Pandemiasta ja koronasta ollaan monta mieltä. Joidenkin mielestä ei ole kuin flunssaa, mutta kun katselen miljoonien kuolleiden listaa ympäri maailman, niin ei tälle tappajalle perus-influenssa näytä vuositasolla pärjäävän, vääntää ja kääntää sitä miten päin tahansa.

Niin tai näin, itse en ”koronalottoa” ole halunnut pelata, sen verran rakastan elämää ja lapsiani. Olen rokottautunut ja suojannut itseäni. Yhteiskunta on varmasti tehnyt virheitä monessa asiassa pandemian kanssa, sillä meillä kenelläkään ei ole tällaisesta kokemusta. Siitä olen kuitenkin varma, että päättäjillä on ollut hyvä tahto yrittää parhaansa tämän suhteen, suojata kansalaisia sekä palata normaaliin niin pian kuin mahdollista.

Arabiaa, Hackmania, Fiskarsia, Iittalaa – kaikki edullisesti merkkikaupasta, tule ostoksille

Omassa elämässäni kipupisteeksi on muodostunut se, että olen menettänyt useita ystäviäni täällä Satakunnassa. Meidät on jakanut kahtia korona.

Ymmärrän vielä jotenkin, ettei joku halua ottaa rokotetta, oli syy mikä tahansa. Mutta salaliittoteorioita ja foliohattuiluja en ymmärrä. Mielestäni ihan järkevänä pitämäni ihmiset epäilevät tiedemiehiä, heidän osaamistaan ja motiivejaan. Asioita sotketaan keskenään, virheväittämiä esitetään tosina. Jokainen rekkakuski ja parkettiasentaja on yhtäkkiä Googlessa pätevöitynyt viisitoista vuotta opiskelleiden lääketieteen ammattilaisten tasolle.

En voi ymmärtää tätä. Aikani väänsin, sitten pistin nämä ihmiset pois elämästäni. Pystyn olemaan eri mieltä, mutta en voi sietää tyhmyyttä.

Tämä on ollut kipeää. Olen menettänyt hauskoja kavereita, mutta ainakaan toistaiseksi en voi olla heidän kanssaan, koska he ovat julistautuneet viisaammiksi kuin tiedemiehet. Se on pahempaa sairastumista kuin sairastuminen koronaan.

Tämä on toki surullista, enkä tiedä mistä tällainen ilmiö voi johtua. Kahtiajako on kuitenkin todellisuutta. Tiedän perheitä, joissa vaimo on rokotettu, mutta mies ei, ja riita päällä. Asiat halutaan ymmärtää tarkoituksella väärin niiden joukossa, jotka tätä masinoivat. Rokotteet ovat suojanneet tähän asti hyvin tartunnoilta, mutta nyt tämän mullistavan omikronin kanssa läpäisyinfektiot ovat arkipäivää. Vakavilta taudeilta rokotus silti suojaa – muistakaa tämä. Ja koskaan ei tiedä kenellä tauti kääntyy vakavaksi. Se voi olla läski astmapotilas minä tai nuori ja perusterve Pertti 40 vee.

Toivottavasti saan vielä ystäväni takaisin, tällä hetkellä ei siltä näytä.

Minna

Arabiaa, Hackmania, Fiskarsia, Iittalaa – kaikki edullisesti merkkikaupasta, tule ostoksille