Suomessa kehitellään mullistavaa silmälasikeksintöä, kirjoittavat useat lehdet, kuten Tietoviikko Tivi, Mikrobitti ja Tekniikka ja talous.

Kyseessä on espoolaisen Pixieray-start-up-yrityksen hanke, joka toteutuessaan tarkoittaa, että yhdet silmälasit riittävät käytännössä lopun elämäksi.

Firma kertoo omilla sivuillaan seuraavasti:

”Perinteinen linssi on jossain määrin mekaaninen ja optinen kompromissi kiinteillä tarkennuspisteillä. Pixieray on kehittänyt optisen ratkaisun, jossa linssi tarkentaa automaattisesti käyttäjänsä katseen tarkennuspisteen mukaan. Linssin toiminta korvaa perinteiset monitehot sekä kauko- ja likitaittoisuuden linssien vaihtelun arjessa. Mukautuva ratkaisu myös vähentää silmien rasitusta ja lisää tätä myötä myös käyttäjämukavuutta.”

Suomessa kehitetään siis ”ikuisia” ja ladattavia silmälaseja, jotka tarkentuvat automaattisesti halutulle etäisyydelle. La­sien tehoa voi myös säätää käyttäjän tarpeiden muuttuessa. Hintaa laseille tulisi noin 800 euroa.

Firman tavoitteena on saada ensimmäiset lasit markkinoille jo vuonna 2024.

”Silmälasilinssien valloituksen jälkeen linssiteknologiaa voidaan nähdä hyödynnettävän työvälineissä, kuten hitsauskypärissä sekä harrastevälineissä, kuten hiihto- ja vr-laseissa”, yritys kirjoittaa.

Jos tämä juttu oli mielestäsi mielenkiintoinen, mitäpä jos jakaisit sen myös ystävillesi!