Cristal Snow on tullut tunnetuksi laulajana, koomikkona ja juontajana. Viimeksi hän on juontanut legendaarisen Kymppitonnin lähetyksiä Fox-kanavalla.

Cristal on aiemminkin kertonut koulukiusaamistaustastaan Satakunnassa, Kankaanpäässä, mutta nyt hän on avautunut aiheesta Vantaan Kytöpuiston koulun rajun kouluväkivallan yhteydessä.

-Olen lukenut Vantaalla uutisoidusta kiusaamisesta sekä kuunnellut, kun poliitikot ovat puhuneet kiusaamisesta jälleen eduskunnassa. Kaikki tämä triggeröi mieleen paljon muistoja, Cristal kertoo somessa.

Hän muistelee, kuinka yksin kouluun meneminen pelotti ala-asteella.

-Joskus odotin niin kauan että mieluummin myöhästyin koulusta kuin vahingossa törmäisin kiusaajiini. Mulla oli ystäviä, jotka puolustivat mua henkeen ja vereen, mutta olin ystävistäni todella riippuvainen. Takertuja. Poikajengit usein seurasivat ja huutelivat perääni. Vessoja pelkäsin ala-asteella kuollakseni. Samoin pukuhuoneita. Harvoin koin fyysistä väkivaltaa, mutta ne kerrat, kun kimppuuni käytiin ovat piirtyneet mieleeni vahvasti. Eräänä talvena kiusaajani saivat idean heitellä lumipallojen sisällä kookkaita kiviä. Yksi niistä osui päähäni. Pahinta mulle oli se että mua vainottiin. Henkisesti pahoinpideltiin. Järkyttävintä mikä mua puistattaa tänäkin päivänä oli tyyli millä kiusaamiseen yritettiin puuttua. Kävin koulukuraattorilla istumassa ja mulle annettiin neuvoja miten selvitä kiusaamisesta.

Cristalille todettiin, että tämä pukeutumisellaan tai maneereillaan ehkä itse hakee huomiota.

-Muistan aina sen viimeisen kerran yläasteella kun lähdin kiroillen pois kuraattorin luota: Mä en ole tehnyt mitään pahaa. Miksi ne ei istu täällä jotka mua kiusaa? Cristal kysyy sosiaalisessa mediassa.

Kiusaamisesta tuli traumoja. Cristal toteaa, että vielä nykyäänkin hän siirtyy kadun toiselle puolelle kävelemään, jos näkee isomman miesjoukon kävelevän vastaan. Kankaanpäässä nähdessään vanhoja kiusaajiaan hän saa fyysisiä reaktioita.

-Se mitä Vantaalla on tapahtunut ei ole vain kiusaamista, se on väkivaltaa. Koen pöyristyttävänä, että kiusatulle on ehdotettu koulunvaihtoa. Mitä tämä opettaa niille lapsille jotka ovat terrorisoineet häntä? Kouluille on hankittava resursseja ja ammattitaitoa, joissa kaikilla oppilailla on koulurauha ja turvallinen olo olla. On lopetettava puhuminen ja aloitettava tekemään asioita.