Kaupallinen yhteistyö: Tuppu-Kaluste Oy
Selkäkipu on yksi maailman yleisimmistä terveysvaivoista. Yksi keino, jolla selkävaivoja voi ehkäistä, on panostaa laadukkaaseen sänkyyn. Vietämme sängyssä jopa kolmasosan elämästämme, minkä vuoksi sängyllä on merkittävä vaikutus selän kuntoon.

Hyvä sänky ehkäisee selkävaivoja ja mahdollistaa levollisen unen. Oikeanlainen patja ja tyyny tukevat vartalon luonnolliseen asentoon, jolloin lihaksisto pääsee rentoutumaan. Tällöin yöuni on laadukasta ja aamulla on virkeä olo.

Huonossa sängyssä nukkuminen taas altistaa selkävaivoille ja huonontaa unenlaatua. Jos patja tukee selkärankaa huonosti, rankaan kohdistuu venytystä ja lihakset voivat jännittyä. Tämä voi aiheuttaa lihasjäykkyyttä ja -kipua, jonka huomaa aamulla sängystä noustessa.

Ei siis ole yhdentekevää, millainen sänky valitaan. Hyvä, selälle sopiva sänky tekee nukkumisesta miellyttävämpää ja auttaa pitämään selkäkivut poissa. Tuppu-Kaluste auttaa sinua löytämään tarpeisiisi sopivan sängyn. Tuppu-Kalusteen laajasta valikoimasta löytyy laadukkaita sänkyjä erilaisille nukkujille.

Hyvä sänky tukee selkää

Sänky valitaan nukkujan ominaisuuksien, kuten kehon muotojen ja painon perusteella. Lisäksi pitää ottaa huomioon nukkujan mieltymykset ja yleisin nukkumisasento. Hyvä sänky tukee kehoa juuri oikeista kohdista.

Patjan pitää tukea selän luonnollista kaarta nukkumisasennosta riippumatta. Patjan pitää olla tukeva, mutta samalla myötäillä vartalon muotoja sopivasti sekä pitää selkäranka hyvässä asennossa. Tällöin kehoon kohdistuva paine vähenee, jolloin pintaverenkierto pysyy mahdollisimman esteettömänä eivätkä raajat puudu.

Etenkin kyljellään nukkuva tarvitsee patjalta ja tyynyltä optimaalista tukea, paineen vähennystä ja mukautumista. Patjan ja tyynyn pitää olla sopivat, jotta nukkuminen onnistuu ilman selkärangan kiertymistä. Liian pehmeä patja rasittaa selkää, mutta patja ei saa olla myöskään liian kova. Selän ergonominen asento mahdollistuu, kun lantio saa riittävästi tukea patjasta ja hartia pääsee painumaan sopivasti patjaan.

Patjan kovuus nukkujan painon ja mieltymysten mukaan

Nukkujan paino ja mieltymykset on otettava huomioon sänkyä valitessa. Painavammalle nukkujalle suositellaan jämäkkää jousistoa, kun taas kevyemmälle nukkujalle voi sopia pehmeämpikin jousisto. Tärkeää on, että sänky tukee kehoa riittävästi niin, että patja ei mene kuopalle lantion kohdalta.

Jos pariskunnan osapuolet ovat erikokoisia, voidaan parisängyn toiselle puolelle valita jämäkämpi jousitus ja toiselle kevyempi. Näin kumpikin saa itselleen sopivan kovuuden.

Moottorisängyssä nukkumisasentoa voi säätää

Moottorisänky sopii erinomaisesti varsinkin selkävaivaiselle, kuorsaavalle tai refluksitaudista kärsivälle. Tällaisessa sängyssä nukkuma-asentoa voi säätää normaalia enemmän, jolloin selälle löytyy helpommin hyvä asento. Moottorisänky on erinomainen valinta myös niille, jotka tykkäävät esimerkiksi lukea tai katsella televisiota sängyssä. (juttu jatkuu kuvan jälkeen)

Kuvassa motorisoitu Unissa Premium Jenkkisänky

Unissa Premium -moottorisängyssä on tavallista korkeammat, jämäkät pussijouset, jotka muotoutuvat sen perusteella, miten nukkujan paino jakautuu. Jouset ovat riveittäin omissa pusseissaan, minkä vuoksi ne joustavat pussi kerrallaan, eivätkä ympärillä olevat jouset ole niihin sidoksissa. Tällainen patja tukee selkärankaa ja mahdollistaa sille paremman asennon.

Hiljaisen moottorin ansiosta sängyn säätäminen on miellyttävää. Sänkypaketti sisältää kaksi erillistä moottorisänkyä, eli kumpaakin sänkyä voi säätää erikseen omilla kaukosäätimillä. Sänkyihin voi hankkia joko erilliset petauspatjat tai erityisesti moottorisänkyyn tarkoitetun butterfly-petauspatjan. Käytännöllinen butterfly petauspatja on kummallakin puolella erillinen toisesta petauspatjasta, mutta ne ovat keskeltä kiinni toisissaan, jotta niiden väliin ei muodostu koloa.

Unissa Premium -sängyn patja on puolijämäkkä. Lisäksi pintapehmeyteen voi vaikuttaa petauspatjalla. Voit valita joko lisää pehmeyttä tai jämäkkyyttä tuovan petauspatjan. (juttu jatkuu kuvan jälkeen)

Unissa Premium vaaleanpunaisena

Vyöhykejousitettu runkopatja sopii kyljellään nukkuvalle

Unissa Vyöhyke -runkopatjasänky sopii erityisen hyvin niille, jotka tykkäävät nukkua kyljellään. Vyöhykkeittäin pussijousitettu patja tukee selkää, lantiota ja hartioita. Näin selkä asettuu ergonomiseen, luonnolliseen asentoon.

Vyöhykepussijouset ovat omissa pusseissaan, minkä vuoksi patja on samanaikaisesti mukaileva ja tukeva. Tavallista korkeammat vyöhykepussijouset myötäilevät kehon asentoa ja painoa ja tarjoavat tukea juuri oikeissa kohdissa. (juttu jatkuu kuvan jälkeen)

Unissa Vyöhyke Runkosänky

Vyöhykejousitetuissa patjoissa on erivahvuisia jousia eri vyöhykkeillä. Vyöhykkeiden ansiosta lantio saa hyvin tukea, jolloin se ei painu patjaan liikaa ja hartioiden kohdalta jousisto joustaa enemmän. Patja myötäilee kehoa sen mukaan, miten paino asettuu vyöhykkeille.

Unissa Vyöhyke -runkopatjapaketti on erinomainen valinta pariskunnille. Kokonaisuuteen kuuluu kaksi erillistä runkopatjaa, joihin voidaan valita erilaiset kovuudet. Näin kumpikin nukkuja saa juuri itselleen sopivan sängyn. Täältä löydät mm. Unissa Vyöhyke ja Unissa Luxus -sarjojen runkopatjasängyt.

Myös tyyny vaikuttaa nukkumisergonomiaan

Tyynyllä on merkittävä vaikutus nukkumismukavuuteen. Väärän mallinen tyyny voi tehdä asennosta epäergonomisen ja siten pahentaa selkä- ja niskavaivoja. Siksi myös tyyny kannattaa valita huolellisesti omien tarpeiden perusteella. Hyvä sänky sekä laadukkaat tyyny ja peitto muodostavat täydellisen kokonaisuuden.

Tyynyjä voi olla parikin erilaista, jotta tyynyä voi vaihtaa nukkumisasennon mukaan. Kylkiasennossa nukuttaessa tyynyn pitää tukea niskaa riittävästi ja selällään nukkuessa riittää matalampikin tyyny. Tärkeintä on, että kaularanka pysyy suorana ja asento on luonnollinen.

Unissa Luxus Jenkkisänky