Lukijamme Olli otti yhteyttä toimitukseemme ja halusi kertoa vinkin, jota jokaisen kannattaa kokeilla, jos olkapää on kipeä, tai käsi.

-Pari asiaa, Olli korostaa. -Nämä vinkit ovat minun kokemuksiani, eivätkä ne välttämättä auta kaikille lähtötilanteesta riippuen. Joku voi pitää niitä myös naurettavina, mutta mitään muuta syytä olkapää- ja käsivaivojeni katoamiselle en löydä.

Olli kertoo:

-Olen kärsinyt vuosien mennen monenlaisista käsivaivoista. Olkapää on ollut kipeä, usein aamulla herätessä jo. Välillä on tullut kyynerpäävaivaa, tenniskyynerpäätä, vaikka en tiedä miksi. Kädet ovat olleet kipeät jo siitäkin, jos luen lehteä selällään ja kädet ylöspäin kurotettuna.

Kaikki kivut ovat poissa.

Ne lähtivät kuin varkain.

-Kesällä kun oli vähän kuuma, päätin totutella nukkumaan ylävartalo paljaana. Olen ollut sellainen ihminen, että aina on ollut joku yöpaita päällä, usein vanha t-paita, en ole osannut nukkua ylävartalo paljaana, Olli kuvaa. Vilustakin hän on kärsinyt.

Mies huomasi, että kun hän nukkui ylävartalo paljaana, hänen kätensä eikä olkapäänsä enää ollut kipeä. Hän alkoi viettää yönsä ilman yöpaitaa, ylävartalo paljaana, ja kivut eivät ole tulleet takaisin.

-Tämä on nyt mystiikkaa. Naurakaa vain, mutta tämä on toiminut. En ole osannut ratkaista asiaa millään. Mikä juttu tämä on, verenkiertoasiako? Vai voiko tosiaan olla niin että väljinkin paita hinkkautuu ja hankkautuu yöllä eri asentoihin ja kiristää vartaloa epäsuotuisalla tavalla. Sitten on paikat jumissa aamulla ja koko päivän.

Olli kääntyy jälkimmäisen teorian puoleen.

-Onhan kinesioteippauskin sellaista, että pakottamalla jokin vartalomme kohta teipillä tiettyyn asentoon kipu hellittää. Miksei sitten käänteisesti, eli että jos paita kiertyy yön aikana ja saa vaikka olkapään virheasentoon, niin se vaikuttaa sitten kipuina.

Olli suosittaa: nukkukaa ylävartalo paljaana ja kokeilkaa!