29-vuotias voikkaalainen Pasi kärsii satunnaisesti hankalasta oireesta, nimittäin ilmavaivoista. Mies yhdistää oireet jännittäviin ja stressaaviin elämänvaiheisiin, jolloin itsestä ei niin helposti jaksa pitää huolta esimerkiksi ruokavalioon ja liikuntaan panostamalla. Pasilla on myös ylipainoa ja hän on yrittänyt laihduttaa useita kertoja. Myös dieettien aikana ilmavaivat ilmestyvät kiusallisina.

Pasi kertoo saaneensa apua dimetikonivalmisteesta. Dimetikonin kerrotaan alentavan pintajännitystä, jonka seurauksena suolistokaasujen muodostamat kuplat sulautuvat yhteen, ja kaasun liikkuvuus paranee. Dimetikoni ei itse reagoi kemiallisesti eikä imeydy suolistosta.

Monet asiantuntijat pitävät dimetikonin vaikutuksia olemattomina ilmavaivojen hoidossa. Monet käyttäjät taas ovat visusti sitä mieltä, että kyllä lääkeaine tehtävänsä hoitaa.

-Ei yksi pikku pilleri vie maata merelle, mutta vaikutukset tulevatkin hieman pitemmässä juoksussa. Olen isokokoinen kaveri, ja koska valmisteesta ei ole katsottu olevan juurikaan haittavaikutuksia, olen tehnyt toisinaan jotain sellaista mitä ei yleensä suositella. Olen ottanut tupla-annostuksen. Ei ole tullut mitään ongelmia, päinvastoin, haittani on lievittynyt huomattavasti. Tärkeintä on käyttää valmistetta säännöllisesti, kun tarvetta on.

Pasi korostaa, että hänen kohdallaan yleensä runsas veden juonti päivittäin sekä liikunta auttavat pitämään suolistokaasut kurissa. Välillä elämä on kuitenkin hankalampaa, ja silloin dimetikonista on apua.

-Tämä on nyt vähän hassua ilmaista asia niin, mutta dimetikoni ikäänkuin kerää ”pikku pieruja isommaksi pieruksi”, ongelman kanssa on helpompi elää, kun ei koko ajan tunne tarvetta päästää kaasuja, mies kuvailee naureskellen.

-Olen saanut dimetikonista apua esimerkiksi silloin, kun on tarvetta istua pitempään paikallaan, esimerkiksi lentokoneessa tai jollakin luennolla tai kokouksissa. Käytän valmistetta kausittain. Sitten kun helpottaa, saatan syödä pitkään vain pillerin päivässä, ja lopulta lopetan kokonaan.

Dimetikoni on vaikuttava aine, ei minkään valmisteen nimi. Dimetikonia on saatavana käsikauppavalmisteena monilla eri tuotenimillä.

Kuvituskuva Wikimedia Commons