Korona muutti 78-vuotiaan Pekka Norojärven suunnitelmat täysin. Hänen piti matkustaa Kanarialle pelaamaan tennistä, mutta hän päätyi Tampereen yliopistolliseen sairaalaan TAYS:iin viikoksi osastolle.

Pekka kertoo julkisuuteen, että ensimmäisinä päivinä hänen olonsa oli niin vetämätön, että vessassa käyntikin oli kovan ponnistuksen takana. Kuten on uutisoitu, yksi koronan tyyppioireista, haju- ja makuaistin katoaminen, vaivasi myös häntä. Tämä oli yksi syy ettei ruokakaan Pekalle maistunut.

Hän sai TAYS:issä nesteytystä suonensisäisesti. Hengitystä autettiin happiviiksin. Monet tarvitsevat lisähappea koronan takia, ei kuitenkaan hengityskonetta.

TAYS:issä Pekalla diagnosoitiin myös keuhkokuume. Siihen annettiin antibiootit. Urheilullinen ja perusterve Pekka ei ole koskaan tupakoinut, joten hän pitää tätä hyvänä taistelussa koronaa vastaan.

Pekkaa hoidettiin koko ajan omassa huoneessa. Hän kiittelee hoitoa ja myös jatko-ohjeita kotiin. Hän sanoo olevansa kiitollinen, että sairasti koronan jo alkuvaiheessa. Hän ei tuolloin edes tiennyt miten vakavasta taudista on kyse.

-Tieto olisi lisännyt tuskaani. Koronaa ei kannata silti pelätä, mutta sen oireet on otettava vakavasti. Viimeistään kovassa kuumeessa pitää huolestua ja ottaa yhteyttä lääkäriin, hän toteaa jutussa, joka on julkaistu TAYS:in sivuilla.

KAIKKI TUOTTEET JALKOJEN HOITOON EDULLISESTA VERKKOKAUPASTA, TERVEINJALOIN.FI, TÄSTÄ KAUPPAAN