Näyttelijä-laulaja ja presidentti Alexander Stubbin bonusmammanakin tunnettu taiteilijalegenda Pirkko Mannala on halvaantunut.

Hänen osaltaan Aikalaiset-kiertue peruuntuu. Tilalle tulevat korvaavat esiintyjät.

– Jouduin viime viikolla sairaalaan, jossa todettiin, että olin saanut kasvohermohalvauksen. Lääkäreiden mukaan paranemisen mahdollisuudet ovat hyvät, mutta nyt minun on varauduttava kahden, kolmen kuukauden mittaiseen toipumiseen, Pirkko Mannola kertoo.

Hän on pahoillaan faneille aiheutuneesta pettymyksestä, mutta korostaa, että terveys on nyt etusijalla.

– Olen luonnollisesti hyvin pahoillani, että en pääse mukaan kovasti odottamalleni konserttikiertueelle ihanan Eino Grönin ja upean Riku Niemen orkesterin kanssa. Mutta nyt keskityn hoitamaan itseni kuntoon ja sen jälkeen on aika miettiä, mitä seuraavaksi tapahtuu.

85-vuotiaan Mannolan oli tarkoitus esiintyä Grönin kanssa useilla paikkakunnilla. Mannolan korvaavat Heidi Pakarinen ja Annimaria Rinne.

– Toivomme kaikki, että Pirkko tervehtyy pian ja pääsemme jatkamaan yhteistyötä. Olen iloinen, että Annimaria ja Heidi saivat järjestettyä aikaa Pirkon ohjelmiston esittämiselle. Jos koronapandemia toi jotain positiivista esiintyvän taiteen alalle, niin se on se ymmärrys esiintyvien taiteilijoiden ja heidän yleisöjensä keskuudessa, että sairastaminen kuuluu myös taiteilijoiden työelämään, kapellimestari Riku Niemi kertoo.