Erilaiset pistoshoitoina suoritettavat kauneustoimenpiteet, kuten botuliinin ja hyaluronihapon käyttäminen, ovat tulleet jäädäkseen. Muodissa on – onneksi – luonnollinen ilme.

Näin sanoo vastuusairaanhoitaja ja yrittäjä Susanna Hanhineva helsinkiläisestä Medical Clinic Luxista.

Vielä toistaiseksi injektiohoitojen suurin käyttäjäryhmä on naiset, mutta myös miesten osuus lisääntyy koko ajan huomattavaa vauhtia. Hyvin suuri osa hoidettavista on tätä nykyä jo alle 30-vuotiaita.

Susanna Hanhineva sanookin, että injektiohoidot on syytä aloittaa ajoissa, jos niillä haluaa saavutettavan tulosta. Hän kertoo näkemyksistä, joiden mukaan botuliinihoidot (botox) ei enää toimisikaan yli viisikymmentävuotiailla.
Hyaluronihappo on turvallista käyttää nuorillakin.

-Ikääntyminen hidastuu, kun hyaluronihappohoidot aloitetaan ajoissa, Hanhineva kuvaa.

Pannaanko sitä botoxia huuliin vai ei?

Suosituimpia hoitoja ovat vastuusairaanhoitaja Susanna Hanhinevan mukaan tällä hetkellä nimenomaan hyaluronihappohoidot ja botuliinihoidot. Hyaluronihappo on ”kemiallinen sokeriketju” jolla syväkosteutetaan kudoksia, täytetään juonteita ja aktivoidaan ihon omaa kollageenituotantoa. Botuliinitoksiini A taas on lääkeaine, joka pieninä määrinä käytettynä toimii ryppyjen siloittajana.

Lisääntyvästi tehdään myös PRP-hoitoja eli plasmahoitoja, joissa omasta verestä erotettua verihiutalerikasta plasmaa käytetään uusiutumisprosessin käynnistäjänä.

Susanna Hanhineva muistuttaa tässä yhteydessä, että monesti puhutaan niin kutsutuista ”botox-huulista”. Botuliinia ei koskaan laiteta huuliin. Täyteaineena on hyaluronihappo.

Kenelle pistoshoidot sitten sopivat?

-Lähestulkoon kaikille aikuisille, ikäraja on kuitenkin 18 vuotta koskien kaikkia esteettisiä toimenpiteitä, Hanhineva Medical Clinic Luxista toteaa.

Asiakkaan tulee olla myös terve, jos hän aikoo injektiohoitoja itselleen ottaa. Hoidon tarve arvioidaan aina yksilöllisesti.

-Hyperallergisia asiakkaita emme pistä, emmekä verisairauksia sairastavia. Tavoitteiden tulee olla myös realistisia.

Tällä hetkellä on ”muodissa” luonnollinen lopputulos suurimmalla osalla asiakkaita. On myös niitä, jotka toivovat isoa ja näyttävää tulosta, mutta hoidot tehdään aina harkiten.

Lopputulos on Hanhinevan mielestä hyvä silloin, kun peilistä katsoo pirteämpi ilme ja muutama vuosi on kasvoilta kadonnut.

Moni pitää hoitoja koukuttavina, sillä näkyviä tuloksia saadaan hyaluronilla heti.

-Päivittäin tulee kuitenkin tilanteita, joissa mietitään, että onko hoito tarpeen. Ja nuoret ovat hyvinkin valveutuneita siitä, miten usein voidaan täyteaineita laittaa. Youtube-videot toimivat nykyään hyvinä informaatiokanavina, muiden muassa kauneustubettaja Henry Harjusolan videot, jotka on toteutettu terveydenhuollon ammattilaisten kanssa yhteistyössä, Hanhineva sanoo.

Lisätietoa: Medical Clinic Lux