Vanhat viisaudet ovat joskus kovempaa valuuttaa kuin trendikkäät uutuudet. Vai onko näin?

Lottamuseon, Laurean ammattikorkeakoulun estenomiopiskelijoiden ja Keudan ammattioppilaitoksen yhteistyönä tuottama nostalginen lifestyle-blogi Nostalgiset naiset maalaa hauskalla tavalla esiin entisaikojen naisten ”ruumiinkulttuuria”.

Blogissa kirjoitetaan muun muassa tähän sävyyn:

”Muutos jonkun henkilön ravitsemustilassa saadaan parhaiten aikaan oikealla ruokajärjestyksellä ja liikunnolla, jotka oikein toteutettuna ovat vaaraton keino saavuttaa toivottu lopputulema.”

”Tietenkään ei voi tuomita vaaralliseksi tavallista suomalaista saunaa, jota painijat keventyäkseen ahkerasti käyttävät, ja yhtä vähän lääkärin määräyksestä otettuja muita kylpyjä, mutta niiden vaikutus ravitsemustilaan on tavallisesti pian ohimenevä. Mitä taasen tulee paljon kehuttuun hierontaan, joko suoritettuna käsin tai kaikenlaisilla kojeilla, kuten värisyttäjillä, hieromarullilla ym. niin niiden vaikutus on vähäinen ja sekin voi olla päinvastainen.”

”Solakan vartalon saamiseksi tärkeää on ruokajärjestys: Aamulla kahvia tai teetä, mieluummin ilman sokeria ja kermaa sekä kolme korppua.Lounaaksi klo 13 tienoilla jokin munaruoka tai kaksi keitettyä munaa ja pieni annos veteen keitettyä kaurapuuroa kuoritun maidon kera. Toisena päivänä taas keitettyä liharuokaa tai keitettyä kalaa laihan kastikkeen kanssa, voita ei siis sovi käyttää. Jälkiruuaksi omenoita tai päärynöitä, ei banaaneja, sillä ne ovat liian ravintorikkaita tähän ruokalistaan.”

Päivälliseksi suositaan keittoa lihaliemestä, josta on kuorittu rasva pois.

”Keitossa voi olla vihanneksia mutta ei kokkareita eikä muita lisäkkeitä. Kala -tai liharuokaa laihan kastikkeen kanssa. Liharuokien kera vihanneksia, mutta ei liian paljon perunoita. Jälkiruuaksi kernaimmin keittämättömiä hedelmiä tahi myöskin keitettyjä, joissa ei ole liian paljon sokeria. Pöytäjuomana käytettävä vettä. Kuten huomaamme, tämä ruokalista sisältää hyvin vähän kalorioja ja johdonmukaisesti toimeenpantuna se saa kuukaudessa suuren painon alenemisen aikaan.”

Liikuntamuotona lattialla kieritteleminen on kova sana.

”(…) vanha tunnettu tapa, jota ei pidä halveksia. Laskeutukaa lattialle joka aamu ohuesti puettuna ja kieritelkää edestakaisin alkaen 5 minuutista ja lopuksi 15 minuuttiin asti. Tulos näyttäytyy pian. Vaikutuksen tehostamiseksi on hyvä nostaa jalat aivan pystyyn kattoa kohti ja sitten kieritellään ruumista molemmille puolille, niin että jalat käyvät sivuilla lattiaan, 50 kertaa kumpaankin suuntaan yhtä kyytiä. Tämä liike laihduttaa tehokkaasti lantiota.”

Varoituksen sanana todetaan, että missään tapauksessa ei tule ryhtyä monipäiväisiin paastoamisiin. ”Sellainen voi pahimmillaan aiheuttaa moninaisia vatsalaukun sairauksia. Lisäksi ulkomuoto kärsii huomattavasti.”

Teksti perustuu tiedotteeseen. Nostalgiset naiset blogiin täältä