Ruotsia riivaa hoitajapula – hoitajia kalastellaan kiivaasti Suomesta

0

Ruotsia vaivaa nyt sairaanhoitajapula. Useampi ruotsalainen sairaanhoitopiiri on lähtenyt järjestelmällisesti rekrytoimaan sairaanhoitajia ja erikoissairaanhoitajia Suomesta. Heille tarjotaan nimenomaan vakituista työtä, ei vuokrakeikkaa.

Yksi näin menettelevistä on Göteborgin alueella toimiva Sahlgrenskan yliopistollinen sairaala, joka etsii erikoissairaanhoitajia suomalaisen yhteistyökumppaninsa avustuksella.

-Yksityinen sektori ja henkilöstöyhtiöt sekä muut toimijat ovat lisänneet kilpailua, minkä vuoksi meillä on erikoissairaanhoidossa pulaa sairaanhoitajista. Pyrkimyksemme on nyt aktiivisesti vähentää sairaanhoitajien vuokratyösuhteita ja suosia pitkäaikaisia työsuhteita potilasturvallisuuden ja laadun takaamiseksi, kertoo asiantuntija Paola Sievers Sahlgrenskan yliopistollisen sairaalan HR-osastolta.

Sairaanhoitajapulan takia Sahlgrenskan yliopistollinen sairaala haluaa nyt palkata teho-osastotyöskentelyyn, pediatriaan ja psykiatriaan erikoistuneita suomalaisia sairaanhoitajia.

Lupaukset ovat kovia:

-Tarjoamme heille paitsi mielenkiintoisen työn ja hyvät urakehitysmahdollisuudet edistyksellisessä terveydenhuoltojärjestelmässämme, myös tukea uudelleensijoituksesta kiinnostuneille. Järjestämme uusille työntekijöille tapahtumia, joissa he pääsevät verkostoitumaan ja tutustumaan yhteisöömme. Ymmärrämme, että elämään kuuluu paljon muutakin kuin työntekoa, ja siksi haluammekin tarjota henkilöstöllemme hyvää elämisen laatua täällä Göteborgissa, toteaa Sievers.

Sahlgrenskan yliopistollisessa sairaalassa työskentelee noin 17 300 työntekijää ja se on Pohjois-Euroopan suurin sairaala. Ruotsissa arvostetaan suomalaista sairaanhoitajakoulutusta ja suomalaisten sairaanhoitajien korkeaa osaamista. Suomalaiset sairaanhoitajat Ruotsissa kokevat, että ansiotaso on korkeampi sekä työolosuhteet ja mahdollisuudet vaikuttaa omaan työnkuvaan ovat paremmat. Työskentely Ruotsissa antaa myös mahdollisuuden kartuttaa ammattitaitoa. Uusille työntekijöille annetaan kielikoulutusta ja muuttoa tuetaan.

ILMOITUS
Uutta! Mielipiteesi on tärkeä. Ryhdy vastaamaan yritysgallupeihin, kerro mielipiteesi ja tienaa palkintoja!

Jaa

Kommentoi