Viime ja tämän viikon aikana Raaseporin sairaalassa on todettu koronavirustartunta kahdeksalla potilaalla. He eivät olleet tulleet osastolle hoitoon koronavirustartunnan vuoksi. Lisäksi koronavirustartunta on todettu kahdella henkilökunnan jäsenellä.

Koronavirustartunnan saaneet potilaat hoidetaan nyt erityksessä. Osastolla on myös potilaita, jotka ovat sairaalassa ollessaan altistuneet koronavirustartunnalle. Myös heitä hoidetaan eristyksessä.

Osasto on niin sanotussa sulkutilassa eli osastolle ei oteta tällä hetkellä uusia potilaita ja osaston vierailukielto jatkuu ainakin tiistaihin 16.11. asti. Omaisille ja osastolta kotiutuneille potilaille on ilmoitettu tilanteesta.

Osastolla hoidetaan myös potilaita, jotka ovat tulleet sairaalahoitoon koronavirustartunnan vuoksi. Osastolla on tällä hetkellä hoidossa kymmenen koronaviruspotilasta, viisi altistunutta ja viisi potilasta, joilla ei ole koronavirustartuntaa eikä altistusta.

Raaseporin sairaalassa selvitetään mahdollisuutta tarvittaessa avata tyhjä osasto muita potilaita varten. Haasteena on henkilökunnan riittävyys ja on mahdollista, että sairaalassa joudutaan perumaan suunniteltua toimintaa, jos osaston sulkutilanne pitkittyy.