Porilainen Santeri, 43, kirjoitti sivustollemme kertoen, että kaikilla aloilla voidaan tehdä huonoa jälkeä, myös suun terveydenhoidon.

-Me ihmiset vain herranpelkoisina uskomme aina parasta, emmekä halua valittaa. Turhasta ei pidäkään valittaa, mutta aiheesta kyllä, hän kirjoittaa.

Santeri käväisi muutama viikko sitten yksityisellä suuhygienistillä, joka oli nuori nainen ja vaikutti osaavalta. Hammaskiven poistosta laskutettiin yksityisellä kaikkine lisineen 130 euroa.

-Minulla oli tulossa hammaslääkäriaika, mutta koska tiedän hammaslääkärin työpanoksen olevan vielä arvokkaampaa, ajattelin säästää hänen aikaansa ja omia rahojani. Hammaslääkärille jätin epäillyn reiän paikkaamisen, Santeri kertoo.

Kun Santeri sitten pääsi hammaslääkärille ja tehtiin suun tarkastus, havaittiin, että kaikki oli kunnossa – ei reikiä. Lasku yksityisellä oli noin 100 euroa tarkastuksesta, röntgenkuvista ja paikan hiomisesta.

Hammaslääkärin sanat kuitenkin hämmensivät:

-Hän sanoi että antaa minulle uuden ajan tuonne vähän ajan päähän, koska takahampaissa on hammaskiveä. Sanoin että ei voi olla, kun olen pari viikkoa sitten sen poistosta maksanut toista sataa euroa. Hammaslääkäri katsoi hölmönä ja vaivaantuneena ja näytti minulle myös röntgenkuvaa: kyllä hammaskiveä vielä on…

Santeri toteaa, että nuori suuhygienisti ei siis ollut ollut työssään tarkka, ja hän maksoi ikään kuin turhasta, koska hammaslääkäri joutuu paikkailemaan suunterveyden ammattilaisen töitä.

-Kuinkakohan yleistä tämä on. En nyt aio tästä mitään vaatia, mutta en myöskään mene kyseiselle suuhygienistille enää, Santeri lausuu.